Vijesti 29.10.2018.

PRIZNAO Nenad Vuković vilama ubio rođaka

ČITANJE: 2 minute

Nenad Vuković (61), koji je uhapšen zbog sumnje da je u mjestu Rekavice, nadomak Banjaluke, vilama ubio rođaka Radeta Vukovića (74), tokom ispitivanja je priznao zločin, saznaju “Nezavisne”.

Okružno javno tužilaštvo zatražilo je za  osumnjičenog šezdesetjednogodišnjaka određivanje pritvora.

Izvori bliski istrazi ispričali su da se sumnja da je Nenad drškom vila najmanje dva puta po glavi udario Radeta, nakon čega je pobjegao, a zločinu je, kako se vjeruje, prethodila svađa zbog međe i vode.

Po pričama pojedinih mještana Rekavica, sukob između dvojice rođaka traje već duže vrijeme.

Pregledom tijela ubijenog starca utvrđeno je da je na glavi imao dvije rane, jednu na potiljku, a drugu na čelu.

“Nenad je bio i na poligrafskom ispitivanju i uočeno je da su njegove izjave kontradiktorne. Potom je priznao da je ubio rođaka”, ističe izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje istrage.

Ubistvo je, podsjetimo, počinjeno u petak ujutru, a otkriveno je kada je Nenad Vukojević na lokalnom putu u lokvi krvi pronašao mrtvog Radeta.

“Krenuo sam na posao oko sedam sati kada sam na putu vidio da neko leži i prvo sam pomislio da je pijan, ali kada sam pošao da ga zaobiđem, prepoznao sam komšiju Radeta, oblivenog krvlju”, rekao je ranije za “Nezavisne” Vukojević.

On je izjavio da je, shvativši o čemu se radi, otišao po drugog komšiju, misleći da je Rade još živ.

“Mislio sam da treba da ga odvedemo u bolnicu, ali kad smo se vratili, vidio sam da je mrtav”, naveo je Vukojević.

Podsjetimo, po pričama mještana, prije nego što je ubijen, Rade je odveo krave na ispašu.

Uz navođenje inicijala Nenada Vukovića, iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su, zajedno sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji utvrdili da je on osumnjičen za ubistvo.

“Sumnjiči se da je podesnim predmetom u petak ujutru sedamdesetčetvorogodišnjaku nanio povrede, od čijih posljedica je on preminuo”, rekli su iz banjalučke policije.

(Nezavisne)