Vijesti 09.03.2018.

Priznao ubistvo, nadležni ne reaguju

ČITANJE: 3 minute

Nijedno tužilaštvo ne vodi istragu protiv Milana Reljića zbog ubistva Ruška Pajića, iako je on to priznao, a svjedoci su o tome pričali i tužiocima, potvrđeno je „EuroBlicu“.

Ruško Pajić likvidiran je prije osam godina u Banjaluci, a nedavno je Dalibor Marić, svjedok na suđenje za pljačke, pričao kako mu je Reljić prijetio i rekao da je on ubio Pajića. Marić je rekao da je to sve izjavio republičkom tužiocu koji je uzimao izjavu od njega, međutim ni to nije bilo dovoljno da bude pokrenuta istraga protiv Reljića.

U Republičkom tužilaštvu rekli su da Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala nema predmet u radu u vezi sa ubistvom Pajića. U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da se slučaj ubistva Pajića nalazi u fazi istrage i da se za sada vodi protiv nepoznatog izvršioca.

– S obzirom da se predmet nalazi u fazi istrage, ne možemo iznositi više informacija u javnost – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Podsjetimo, Marić je sredinom februara svjedočio zbog pljačke Komercijalne banke u Banjaluci, a u kojoj je i sam učestvovao, i ispričao da mu je Reljić zaprijetio, u trenutku kada je planirao da odustane od pljačke. On je u sudu ispričao da mu je Reljić rekao da je on ubica i da je ubio Ruška Pajića i da to svi znaju. Na pitanje advokata odbrane da li je o ovome pričao tužiocima, Marić je rekao da jeste.

Međutim, ovo nije bilo dovoljno da tužilaštvo pokrene istragu protiv Reljića. Kako nezvanično saznajemo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske vodilo je istragu protiv Reljića zbog sumnje da je učestvovao u pomenutom ubistvu, ali nije nađeno dovoljno dokaza koji bi ga direktno povezali sa ovim slučajem.

Ruško Pajić je ubijen 22. februara 2010. u sačekuši ispred vikendice njegovog kuma Milenka Macanovića u Čokorskim poljima. Ubica ga je čekao sakriven iza vikendice i kada se Pajić “pežoom 407” zaustavio u dvorištu, u njega je ispalio više hitaca iz automatske puške. Uviđajem je utvrđeno da je napadač na Pajića ispalio rafal od dvadesetak metaka, ali ga je samo jedan pogodio i umro je iskrvavivši. Automatska puška sa kojom je počinjeno ubistvo nikada nije pronađeno.

Dva kilometra od mjesta ubistva pronađen je zapaljeni “audi“, za kojeg se sumnja da je koristio ubica. Pajić je inače bio porijeklom iz Banjaluke, ali godinama tu nije živio.

On je bio uhapšen u oktobru 2008. u Beogradu sa više od pola kilograma heroina i 150 kilograma kokaina. Tada je označen kao član narko-grupe, a u brzo nakon puštanja iz pritvora on je došao u Banjaluku. Upravo zbog ove njegove prošlosti sumnjalo se da je ubistvo povezano sa zaplijenom droge, međutim, ni osam godina od ubistva policija nije rasvijetlila ovaj slučaj.

Osuđen zbog razbojništava

Milan Reljić nalazi se u zatvoru gdje služi kaznu od 11 godina zbog pljačke Komercijalne banke u centru Banjaluke, kada je sa saradnicima ukrao više od milion maraka.

U žižu javnosti ponovo je dospio prošle godine kada je otkucao saradnike za pljačke više od dva miliona maraka na području Banjaluke. Na osnovu njegov iskaza optuženo je sedam osoba i u toku im je suđenje.

(EuroBlic)