Vijesti 01.08.2021.

PRNJAVOR: MUP primio i postupio po 10 različitih prijava Stanića

ČITANJE: 3 minute

Od jula 2020. godine, pa do 30. avgusta 2021. godine Policijska stanica Prnjavor je primila i postupala po 10 različitih prijava u sukobu oko imovinsko pravnih odnosa između Petra i Miladina Stanića, saznaje RTRS.

Dugogodišnji neriješeni imovinski odnosi, eskalirali su juče kada je Petar Stanić pucao na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske.

Poslije pucnjave, Miladin Stanić je tvrdio da se radi o političkom obračunu te izrazio sumnju da je “pokušaj ubistva naručen”.

Oglasili su se i iz SDS-a gdje tvrde da je pucnjava na poslanika alarmantan događaj.

Ipak, ono što se ne uklapa u priču šefa Kluba poslanika SDS-a, jeste da ono nije prvi put da dolazi do sukoba sa Petrom Stanićem.

Naime, već dugi niz godina postoji spor između njih oko lokalnog puta, a problemi su eskalirali kad je Petar Stanić uzeo samoinicijativno da isti popravlja praveći preprepreke i blokade na putu, kako drugi Stanići ne bi mogli doći do svog imanja.

O ovom problemu je dobro upoznata i Komunalna policija i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor i OЈT Banjaluka, piše RTRS.

Protiv Petra Stanića u više navrata od PS Prnjavor podnešeni su izveštaji o počinjenom prekršaju i za učinjeno krivično djelo ka OЈT Banjaluka, a ovo su samo neke od prijava koje su obje strane podnosile policiji:

20.07.2020 – sestra Miladina Stanića prijavila je policiji da Petar Stanić izvodi radove na putu i onemogućava im prolaz do kuća i imanja više porodica u mjestu Kremna. Ona je navela da spor traje duži vremenski period i da su se i ranije obraćali nadležnim organima.

22.07.2020 – Inspektor Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor uz asisteniciju policije predao je rješenje o zabrani daljih građeviskih radova Petru Staniću.

22.12.2021 – Petar Stanić policiji prijavio Zorana Stanića i komunalnog policajca da su ga verbalno napali u blizini porodične kuće. Kako navodi, povod je nesporazum oko lokalnog puta.

11.03.2021 – Zoran Stanić je policiji prijavio da je njegov komšija iz Kremne isjekao stubove pored puta koji su bili postavljeni radi ograđivanja ograde. Protiv Petra Stanića je podnesen izvještaj OTЈ Banjaluka.

16.06.2021 – Ponovo je sestra Miladina Stanića prijavila Petra da je napravio uzvišenje od pijeska na putu i da joj je onemogućeno da dođe do imanja. Ona je navela da je oko puta vođen spor pred Osnovnim sudom u Prnjavoru i da je Petru naloženo da ukloni sve prepreke. Ona je navela da je on tih dana u više navrata stavio razne prepreke po putu.

24.07.2021 – Petar Stanić je opet prijavljen da je iskopao rupu na putu.

Već sutradan 25.07.2021. Petar je prijavio Miladina Stanića da mu ruši ogradu, te da vrijeđa i psuje mu majku.

28.07.2021 – Policija je postupila po prijavi Petra Stanića koji je prijavio Miladina da mu rušu metalnu ogradu sa puta. Policija je obavila razgovor sa licima, te utvrdila da postoji spor između Petra i Miladina Stanića oko korištenja puta. Prilikom razgovora Petar je galamio i onemogućavao policiju u vršenju posla, pa je bio lišen slobode.

29.07.2021 – Petar Stanić je prijavio policiji da je Miladnin popravio rupu dok je on bio lišen slobode, a istog dana Miladinova sestra prijavila je policiji da Petar ponovo kopa rupu na putu koji vodi ka njenoj kući.

(N.S)

Oznake: Miladin Stanić