Vijesti 14.07.2016.

Prnjavorčanin uhapšen zbog 94 krivična djela prevare i falsifikovanja

ČITANJE: 1 minuta

Četrdesetdvogodišnji muškarac iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je na području opštine Prnjavor počinio 94 krivična djela prevare, falsifikovanja isprave i navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja.

Kako saznaje portal banjaluka.net riječ je o Daliboru Mlađenoviću, instruktoru u auto-školi “Mlađenović Matrica” iz ovog grada.

On je uhapšen juče u okviru akcije “Administrator”, nakon što je na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, policija izvršila pretres stambeno-poslovnih objekata i drugih objekata u kojima stanuje i koje koristi uhapšeni muškarac.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je da su hapšenje izvršili pripadnici Policijske stanice Prnjavor pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, a pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je to lice na području opštine Prnjavor od 2011. do kraja 2015. godine izvršilo ukupno 94 krivična djela, od kojih šest prevara, 44 falsifikovanja isprave u sticaju sa 44 krivična djela navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja, precizirala je Markanovićeva.

Ona je istakla da je uhapšeni danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka, na dalje postupanje.

Policija nastavlja rad na dokazivanju navedenih krivičnih djela i identifikovanju ukupnog broja lica kojima su falsifikovana dokumenta i njihove eventualne odgovornosti.

(banjaluka.net/Agencije)