Vijesti 28.09.2018.

PROBLEM ZA GRAĐANE ULICE PETRA PRERADOVIĆA Dva kontejnera na više od 1000 stanovnika

ČITANJE: 2 minute

U naselju Petra Preradovića na više od 1.000 stanovnika postavljena su samo dva kontejnera.

Građani se žale jer, kako kažu, dok svi odlože smeće stvori se deponija, a nedavno su se pojavili i pacovi.

“Strašno je, jer nekada prostor oko kontejnera izgleda kao deponija, na kojoj se nerijetko okupljaju i pacovi veličine mačke”, rekao je mještanin ovog naselja.

Dodaje da niko od mještana ne želi kontejner pored svog ulaza u zgradu ili ispod prozora, zbog čega kontejnere stalno premještaju s jednog dijela naselja na drugo.

Mještanka naselja kaže da ne želi da se njena djeca igraju pored smetljišta.

“Često se ti kontejneri prepune pa se smeće baca oko kontejnera, što može dovesti do zaraze. Kontejnera, po mom mišljenju, na području grada ima dovoljno, samo je mnogim ljudima problem prošetati malo. Problem je što ljudi žele kontejnere, ali niko ne želi da im budu u blizini ulaza”, rekla je mještanka.

Dodaje da u blizini, pored “Konzuma”, postoje dva kontejnera, a malo dalje u susjednom naselju postavljeno ih je još.

Mještani kažu da je najveći problem što ne mogu da se dogovore gdje će kontejneri biti smješteni.

“Ranije smo imali više kontejnera, ali su se iz ‘Čistoće’ žalili kako ne mogu vozilom da priđu pa su uklonjeni”, rekao je stanar jedne zgrade u ovom naselju.

U Gradskoj upravi su rekli da su upoznati s ovim problemom te da se kontejneri inače postavljaju po potrebi, a ne po broju stanovnika.

“Da bi se riješio problem s odlaganjem smeća u naselju Petra Preradovića biće postavljena dva nova, veća, kontejnera od 3,2 kubna metra, što je u skladu sa dogovorom sa stanovnicima naselja”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da se raspored novih kontejnera može očekivati narednih desetak dana.

(Nezavisne)