Vijesti 30.10.2018.

PROBLEM ZA MJEŠTANE LAUŠA Ulica preuska za mimoilaženje dva automobila

ČITANJE: 2 minute

Dvosmjerna Ulica Miloša Matića u naselju Lauš toliko je uska da se u njoj ne mogu mimoići dva automobila.

Stanari jedne od najstarijih ulica na Laušu kažu da je u većem dijelu ove saobraćajnice nemoguće da se mimoiđu dva vozila, a negdje se čak ni pješak ne može provući pokraj automobila.

Mještanin ovog naselja kaže da ne shvata da ulica koja je tako blizu centru grada do sada nije proširena.

“Neshvatljivo mi je da u ulici, koja je na nekoliko minuta vožnje udaljena od najužeg centra grada, moram da vozim po travi ili pijesku pored puta da bih se mimoišao s automobilom koji mi ide u susret”, priča ovaj mještanin.

Po njegovim riječima, ovom ulicom djeca idu u školu i roditelji žive u strahu da će vozilo udariti učenika.

“Jasno mi je da ima dijelova ulice gdje imovinsko-pravni odnosi koče proširenje, ali ne mogu da shvatim da ne prošire bar one dijelove ulice gdje je to i više nego jednostavno i gdje ima prostora na pretek”, pojašnjava naš sagovornik.

Mještanka ove ulice kaže da nerijetko vozači, dok pokušavaju da izbjegnu drugo vozilo, okrznu ogradu ili ogule farbu s auta.

“Teško je voziti, ali i hodati ovom ulicom jer ona nema trotoar pa pješaci moraju da se provlače kraj auta”, priča ova mještanka.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, kaže da posljednjih desetak godina rekonstrukciju ove ulice stavlja u vrh prioriteta u toj mjesnoj zajednici, ali da do sada nije učinjeno ništa po tom pitanju.

“Istina je da je ovo jedna od najstarijih ulica na Laušu i stoga je sramota da se ovaj problem ne riješi. U vrijeme poslijepodnevne špice kada se veliki broj građana vraća s posla u Karađorđevoj ulici dođe do zastoja saobraćaja, pa se veliki broj građana, da bi zaobišli gužvu, upute upravo u ovu ulicu”, rekao je Matić.

Dodaje da se nada da će se proširenje ove ulice sljedeće godine naći na listi prioriteta Gradske uprave.

U Gradskoj upravi kažu da ove godine u budžetu grada nisu planirana sredstva za realizaciju projekta proširenja ove ulice.

“U toku je priprema budžeta, kao i programa za narednu godinu. Ako je mjesna zajednica Lauš 1 na listi prioriteta kandidovala taj projekat, on će sigurno biti razmatran prilikom izrade programa za 2019. godinu”, rekli su u Gradskoj upravi.

(nezavisne)