Problemi FK Borac: Niko ne želi vruć krompir

Borac stadion

Usvajanje novog zakona o sportu RS, otpis nenaplativih potraživanja od sportskih klubova, kao i to da lokalne zajednice moraju da preuzmu na sebe održavanje infrastrukture zajednički su stavovi Područnog fudbalskog saveza (PFS) i Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Banjaluka.

Nedavno su na sjednici Skupštine FK Borac donesene spomenute tri inicijative, koje su sada podržali i izvršni odbori PFS i GFS na zajedničkoj sjednici. Osim toga, “crveno-plavima” će biti upućen dopis da se angažuju sve strukture kako bi se u što kraćem roku formiralo novo rukovodstvo kluba.

-Stav svih članova je da ne možemo da se ne uključimo u inicijativu jer je klubovima u RS pod znakom pitanja normalno funkcionisanje- rekao je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.

Ilić je kazao da je inicijativa u vezi s novim zakonom o sportu podržana i da se krenulo u njenu realizaciju.

-Pitanje otpisa nenaplativih potraživanja nije izazvalo nikakvu reakciju i nismo čuli da su u Vladi RS i Ministarstvu finansija raspravljali o ovoj temi. Kada je u pitanju infrastruktura, u slučaju Borca vidimo da niko ne želi vruć krompir jer treba obezbijediti 650.000 KM godišnje za održavanje Gradskog stadiona- izjavio je Ilić.

Bivši predsjednik banjalučkog premijerligaša istakao je da će na Gradskom stadionu biti isključena struja 12. decembra i osim za ovaj fudbalski klub to će biti udarac i za druge klubove, te administraciju koja se nalazi na stadionu.

-Bićemo prinuđeni da pronađemo alternativno rješenje za kancelarije jer moramo biti na liniji sa FS RS, N/FS BiH, UEFA i FIFA- kazao je Ilić, koji se osvrnuo na to da je prilikom odlaska sa mjesta predsjednika kluba dobio sponzorsku ponudu iz kompanije “Kiseljak”:

-Željeli su da na flašice Sky Cole stave logo Borca i taj sok bi prodavali na ovoj regiji. Od svake prodate flaše klubu bi pripalo po dva feninga. Iste ugovore, koliko znam, sklopili su sa Željezničarom, Sarajevom i Slobodom iz Tuzle-

Iz PFS-a i GFS-a su istakli da im nije jasno zašto na inicijative još nisu reagovali iz FS RS i od čelnih ljudi ove kuće fudbala su nakon sjednice Izvršnog odbora zatražili sazivanje tematske sjednice na kojoj bi bili svi predsjednici područnih saveza.

-Vrijeme je da Savez kao krovna kuća fudbala u RS preuzme na sebe obavezu dalje komunikacije sa Vladom RS i resornim ministarstvom. Sastanku se nadamo u što kraćem roku- rekao je predsjednik PFS-a.

Dejan Travar, predsjednik GFS-a, istakao je da svi u RS moraju da se probude jer mnogi nisu svjesni u koliko teškoj situaciji se nalazi sport u RS, a možda u najtežoj FK Borac.

-Ovaj težak period može da stavi katanac na Borac i sport u RS. Moramo da zaboravimo sve što se radilo u prethodnom periodu i pronađemo najbolje rješenje da spasimo ne samo Borac, nego i cjelokupni sport u RS- kazao je Travar.

Problem struja

Gojko Đurić, sportski direktor Slobode iz Mrkonjić Grada, kazao je da je najveći problem kluba dug za električnu energiju i komunalije.

-Sloboda je u posjedu stadiona i po svemu sudeći ćemo morati da prebacimo vlasništvo na grad kako bi oni mogli da ulažu i da ga održavaju. Za struju smo dužni između 30.000 i 40.000 KM- rekao je Đurić.

(NN)

PREMINUO DENIS KULJIŠ Nakon kratke i teške bolesti otišao je jedan od najsvestranijih i najuticajnijih hrvatskih novinara, urednika i publicista

U 68. godini je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti preminuo Denis Kuljiš, jedan od najuticajnijih, najsvestranijih i najdugovječnijih hrvatskih novinara, urednika i publicista. U novinama je radio još od 70-ih godina prošlog vijeka kada počinje sarađivati s Omladinskim tjednikom, Poletom i Studentskim listom, a od početka osamdesetih pa gotovo sve do smrti bio

Borcu samo bod protiv Mladosti

Fudbaleri Borca remizirali su sinoć na Gradskom stadionu u Banjaluci odigravši 0:0 sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u 5. kolu Premijer lige BiH. Ekipa Branislava Krunića u ovaj meč ušla je na krilima pobjede na gostovanju u Bijeljini i željela da je potvrdi sa nova tri boda ali to se na žalost domaćih navijača

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir narušavan je dvaput. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, povrijeđenih lica nije bilo sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U službi

NEMA SAPUNA I TOALET PAPIRA ZA PACIJENTE Inspekcija u vanrednoj kontroli u UKC

Većina pacijenata više ni ne očekuje da će u toaletima zdravstvenih ustanova zateći tečni sapun, papir i ubruse, zbog čega na preglede idu dobro “naoružani” vlažnim maramicama. Upravo se na lošu higijenu u toaletima bolnica i ambulanti građani najčešće požale jedni drugima, ali rijetko da ko od njih i uputi zvaničnu primjedbu. Ovaj put to

TRIVIĆ: Sve spremno za početak nove školske godine

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u Srpskoj sve spremno za novu školsku godinu, koja će zvanično početi 2. septembra, a ove godine u prvi razred osnovnih škola biće upisano 9.300 djece ili 400 manje nego lani. Trivićeva je rekla da zbog manjeg broja učenika niko od zaposlenih nastavnika

Borac dočekuje Mladost Doboj Kakanj

Fudbaleri banjalučkog Borca, u 5.kolu Premijer lige BiH, dočekuju ekipu Mladost Doboj Kakanj. Nakon pet odigranih utakmica u Premijer ligi BiH, “crveno plavi” imaju sedam osvojenih bodova i nalaze se na petoj poziciji, dok je Mladost tri koraka iza banjalučkog kluba sa četiri osvojena boda. Utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci počinje u 20 časova