Problemi FK Borac: Niko ne želi vruć krompir

Borac stadion

Usvajanje novog zakona o sportu RS, otpis nenaplativih potraživanja od sportskih klubova, kao i to da lokalne zajednice moraju da preuzmu na sebe održavanje infrastrukture zajednički su stavovi Područnog fudbalskog saveza (PFS) i Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Banjaluka.

Nedavno su na sjednici Skupštine FK Borac donesene spomenute tri inicijative, koje su sada podržali i izvršni odbori PFS i GFS na zajedničkoj sjednici. Osim toga, “crveno-plavima” će biti upućen dopis da se angažuju sve strukture kako bi se u što kraćem roku formiralo novo rukovodstvo kluba.

-Stav svih članova je da ne možemo da se ne uključimo u inicijativu jer je klubovima u RS pod znakom pitanja normalno funkcionisanje- rekao je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.

Ilić je kazao da je inicijativa u vezi s novim zakonom o sportu podržana i da se krenulo u njenu realizaciju.

-Pitanje otpisa nenaplativih potraživanja nije izazvalo nikakvu reakciju i nismo čuli da su u Vladi RS i Ministarstvu finansija raspravljali o ovoj temi. Kada je u pitanju infrastruktura, u slučaju Borca vidimo da niko ne želi vruć krompir jer treba obezbijediti 650.000 KM godišnje za održavanje Gradskog stadiona- izjavio je Ilić.

Bivši predsjednik banjalučkog premijerligaša istakao je da će na Gradskom stadionu biti isključena struja 12. decembra i osim za ovaj fudbalski klub to će biti udarac i za druge klubove, te administraciju koja se nalazi na stadionu.

-Bićemo prinuđeni da pronađemo alternativno rješenje za kancelarije jer moramo biti na liniji sa FS RS, N/FS BiH, UEFA i FIFA- kazao je Ilić, koji se osvrnuo na to da je prilikom odlaska sa mjesta predsjednika kluba dobio sponzorsku ponudu iz kompanije “Kiseljak”:

-Željeli su da na flašice Sky Cole stave logo Borca i taj sok bi prodavali na ovoj regiji. Od svake prodate flaše klubu bi pripalo po dva feninga. Iste ugovore, koliko znam, sklopili su sa Željezničarom, Sarajevom i Slobodom iz Tuzle-

Iz PFS-a i GFS-a su istakli da im nije jasno zašto na inicijative još nisu reagovali iz FS RS i od čelnih ljudi ove kuće fudbala su nakon sjednice Izvršnog odbora zatražili sazivanje tematske sjednice na kojoj bi bili svi predsjednici područnih saveza.

-Vrijeme je da Savez kao krovna kuća fudbala u RS preuzme na sebe obavezu dalje komunikacije sa Vladom RS i resornim ministarstvom. Sastanku se nadamo u što kraćem roku- rekao je predsjednik PFS-a.

Dejan Travar, predsjednik GFS-a, istakao je da svi u RS moraju da se probude jer mnogi nisu svjesni u koliko teškoj situaciji se nalazi sport u RS, a možda u najtežoj FK Borac.

-Ovaj težak period može da stavi katanac na Borac i sport u RS. Moramo da zaboravimo sve što se radilo u prethodnom periodu i pronađemo najbolje rješenje da spasimo ne samo Borac, nego i cjelokupni sport u RS- kazao je Travar.

Problem struja

Gojko Đurić, sportski direktor Slobode iz Mrkonjić Grada, kazao je da je najveći problem kluba dug za električnu energiju i komunalije.

-Sloboda je u posjedu stadiona i po svemu sudeći ćemo morati da prebacimo vlasništvo na grad kako bi oni mogli da ulažu i da ga održavaju. Za struju smo dužni između 30.000 i 40.000 KM- rekao je Đurić.

(NN)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba