Vijesti 26.07.2021.

“PROBLEMI RJEŠAVANI ZAJEDNIČKI”: Dodik i Cvijanovićeva u Čelincu povodom Dana opštine

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Čelincu da vlasti u ovoj lokalnoj zajednici u saradnji sa Vladom i republičkim institucijama niz godina realizuju brojne važne projekte za građane ove opštine.

Čestitajući rukovodstvu Čelinca i građanima Dan opštine, Cvijanovićeva je istakla da je ova lokalna zajednica imala brojne izazove u prethodnom periodu, od kojih je posebno pomenula velike poplave, ali da su svi problemi rješevani zajedničkim snagama.

– Čitav niz velikih projekata je realizovano ovdje, počev od gradnje i obnova škola, preko unapređenja lokalne putne infrastrukture. U narednom periodu nastavljamo dalje. Imamo stabilnu opštinsku vlast i stabilne prilike u opštini Čelinac- rekla je Cvijanovićeva novinarima prije početka svečane sjednice Skupštine opštine Čelinac.

Cvijanovićeva je naglasila da će Vlada Republike Srpske, ali i svi nosioci različitih funkcija na različitim nivoima, dati sve od sebe da realizuju ono što je u interesu građana.

– Želim da zajedno koračamo u budućnost. Republika Srpska sigurno ima dobru budućnost, zajedno sa svim našim lokalnim zajednicama. Ali, da bi ta budućnost bila sigurna i bezbjedna treba nam ono što se zove jaka veza između republičke i lokalne vlasti. Zbog toga sam zahvalna što smo čitav niz godina imali upravo takvu konekciju ovdje – poručila je Cvijanovićeva.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik čestitao je večeras u Čelincu načelniku i svim građanima Dan opštine.

– Važno je reći da je Čelinac stabilna opština, da ima stabilnu političku, institucionalnu situaciju, da ima dobru saradnju sa republičkim nivoom vlasti i da je u prethodnim godinama riješila gotovo sve otvorene i teške infrastrukturne problem – rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio na nezapamćene poplave koje su Čelinac zadesile 2014. godine.

– Danas imamo uređeno korito rijeke Vrbanje, imamo novi most čiju gradnju je pomogla i Vlada Srbije. Ovo je najbolji mogući put kojim se kreće opština Čelinac i ja im želim uspjeh na tom putu – naglasio je Dodik.

Načelnik Čelinca Vlado Gligorić rekao je da je obilježavanje Dana i slave opštine počelo jutros liturgijom u hramu Svetog Arehangela Gavrila, nakon čega su položeni vijenci u spomen-kapeli palim borcima.

– Program nastavljamo svečanom sjedncom Skupštine opštine na kojoj ćemo nagraditi najzaslužnije pojedince i kolektive za doprinos razvoju opštine, nakon čega će biti održan koncert muzičkih zvijezda, kao poklon našim građanima – naveo je Gligorić.

On je izrazio zadovoljstvo što su obilježavanje Dana opštine svojim prisustvom uveličali najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Republike, srpski član Predsejdništva BiH, ministri, narodni poslanici i drugi.

(Srna/SB)