Vijesti 05.10.2018.

PROCES PROTIV MILANA MACURE U ponedjeljak presuda za prijetnju eksplozivom

ČITANJE: 1 minuta

Presuda Milanu Macuri (33) iz Banjaluke, koji je optužen za terorizam, odnosno da je na Instagramu prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u “Zimzogradu” na banjalučkom Trgu Krajine, biće izrečena u ponedjeljak, 8. oktobra, u banjalučkom Okružnom sudu.

Na iznošenju završnih riječi republički tužilac Goran Glamočanin ocijenio je da je sporni komentar optuženog izazvao veliki strah, te da Macuru treba osuditi za terorizam, dok Milanov advokat Krstan Simić ocjenjuje da je u pitanju sarkazam i ironija, i da nema elemenata za osudu.

“Treba ga osuditi. Njegova poruka je shvaćena ozbiljno i on je zaprijetio da će sebe i druge ljude odvesti u smrt. Poruka je jeziva”, kazao je Glamočanin.

Simić kaže da spornu poruku većina nije shvatila ozbiljno sem onih kojima je ugrožen biznis.

“Poruka optuženog je vid sarkazma i ironije da iskaže svoje nezadovoljstvo manifestacijom na kojoj se ne promoviše kultura. Banjaluka je s tim postala grad piva, ćevapa i dima”, rekao je Simić.

Macura je optužen da je u spornom komentaru napisao da bez problema može natovariti na sebe “150 kilograma C4, bez da iko posumnja”.

“Vjerujem da sa tom količinom mogu obuhvatiti prečnik Brko – Royal Plaza, umro sam presretan. A zašto to radim?! Riječima pjesnika: moja žrtva je mala u odnosu na dobrobit naroda. Zahvaljivaćete mi za cca 20 godina. Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija, primitivizma banjalučkih gazda, droljetina i svih ostalih piz……”, naveo je Macura, kako stoji u optužnici.

(Nezavisne)