Biznis 11.04.2016.

Procurio promotivni spot novog HTC 10? 

ČITANJE: 1 minuta
htc 10
Ukoliko su ljubitelji HTC-a imali određene sumnje o špekulacijama u vezi sa nadolazećim modelom 10, izgleda da je vrijeme da se one konačno napuste.

Samo 24 sata prije konačne premijere uređaja koji prijeti Samsungu S7 i iPhoneu 6, na internetu se pojavio navodni promotivni video koji sa sobom nosi sve karakteristike stvarnog spota.

Ipak, treba imati na umu da postoji mogućnost lažiranja kako bi bilo koji proizvod, a time i HTC-ov novi flagship smartphone, dobio na momentumu i prije konačnog predstavljanja.

S druge strane, video potvrđuje odavno ustaljene špekulativne karakteristike HTC 10 smartphona: tri moguće boje, karakteristični oblik stražnje strane koji je viđe na modelima One M7, M8 i M9 uz dvije antene, potpuno novi izgled prednjeg dijela sa tipkom za skeniranje otiska prsta i USB port Type-C.

Kao i u prethodnim renderima i navodnim fotografijama, nedostaje karakteristična HTC-ova dupla mreža iza koje stoje zvučnici.

Unutrašnjost flagshipa najvjerovatnije će krasiti procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Konačna premijera zakazana je za utorak, 12. april, kada će se konačno saznati da su višemjesečna nagađanja bila tačna ili ne.

(Klix)