Politika 21.01.2023.

Prodanović: Lokalnu zajednicu učiniti perspektivnom

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bratunac Lazar Prodanović, koji je danas lijepljenjem prvog plakata započeo kampanju za prijevremene izbore, kaže da će raditi na tome da ovu lokalnu zajednicu učini perspektivnom i razvijenom.

Prodanović je rekao da ima veliko političko i porfesionalno iskustvo da u Bratuncu stvori atmosferu kojom bi relaksirao izuzetno zategnute odnose koji su prouzrokovani načinom rada prethodno opozvanog načelnika ove opštine.

On je naveo da bi fokus njegovog rada kao načelnika opštine bio na stvaranju perpektive za ovaj grad, prije svega, polazeći od toga da treba izgraditi novo obdanište, stimulisati rađanje svakog djeteta i obezbijediti subvencije za kupovinu stanova i obnavljanje kuća za mlade bračne parove.

“Stvorićemo ambijent za razvoj realnog sektora kroz osnivanje i razvoj industrijske zone u gradu, a vodićemo posebno računa o socijalnim kategorijama i penzionerima sa malim primanjima”, rekao je Prodanović.

On je naglasio da će se zalagati za realizaciju značajnih aktivnosti kojim bi se ubrzalo otvaranje graničnog prelaza za tereteni saobraćaj preko mosta “Bratoljub” koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku, odnosno BiH, i Srbiju, kao i izgradnju obilaznicu oko Bratunca.

Prodanović kaže da želi da u Bratuncu stvori ambijent razvijene opštine i da ova lokalna zajednica ne bude izrazito nerazvijena kakva je sada sitaucija.

U tom smislu, kaže Prodanović, nastojaće da sačuva Bratunac od onih koji su, stavljanjem ličnog ineresa ispred javnog doveli ovu lokalnu zajednicu u stanje u kome se sada nalazi.

“Imamo podršku i Vlade Republike Srpske, a obezbjedićemo odličnu saradnju sa zajedničkim institucijama, te sa susjednim opštinama i, naravno, Srbijom”, istakao je Prodanović.

On je naglasio da u kandidaturi za funkciju načelnika opštine Bratunac ima podršku značajnog broja političkih subjekata, prije svega, SNSD-a, a zatim Ujedinjene Srpske, DNS-a, NDP-a, SP-a, uključujući i one partije koje nemaju odborike u Skupštini opštine.

“Imam podršku građana za čije interese ću raditi i nikada neću iznevjeriti njihova očekivanja”, rekao Prodanović i dodao da, uz sve to, istovremeno želi da uključi veliki broj mladih u politički i ekonomski život Bratunca.

Prijevremeni lokalni izbori za načelnika opštine Bratunca biće održani 5. februara, nakon što je dosadašnji načelnik Srđan Rankić opozvan na referendumu.

(Srna/Z.M)