Magazin 13.02.2016.

Prodavala je hljeb na ulici i slučajno upala u kadar fotografu: Sve ostalo je istorija

ČITANJE: 1 minuta
olajumoke
Njena priča zvuči kao bajka, ali istinita je…

Oladžumok Orisaguna (27) bila je prodavačica hljeba u Lagosu u Nigeriji kada je slučajno upala u kadar tokom slikanja poznatog britanskog repera Tinija Tempe u njegovoj rodnoj zemlji.

Fotografkinja Ti Belo nije ni uočila da joj je prelijepa Oladžumok upala u kadar sve dok nije sređivala fotografije. Tada je primjetila da je uhvatila nevjerovatan kadar, kao i da je mlada djevojka prelijepa.


Ona je fotografiju odmah objavila na društvenim mrežama uz molbu da djevojku pronađe i od nje napravi modela.

-Slučajno je prolazila dok sam slikala. Ona bi definitivno trebalo da bude model. Rado ću joj pomoći u tome ako je zainteresovana. Pomozite mi da je pronađem- napisala je.

Poslije malo muke ona je konačno uspjela da je pronađe i otkrila je da je lijepa Afrikanka majka dvoje djece sa nevjerovatnom životnom pričom.

Naime, Oladžumok je teško živjela sa svojim suprugom koji je majstor iz obliženjeg sela, a par ima dvoje djece. Ubrzo ga je ostavila i sa djecom, četrnaestomjesečnom ćerkom i petogodišnjim sinom se preselila u Lagos.

Fotografkinja je sada još odlučnija te namjerava da snimi kratak dokumentarac o njoj, a već je uspjela da “povuče veze” kako bi se ova ljepotica našla na naslovnici “Style” magazina i to ne sama, već sa svojom ćerkom Grejs.

-Znala sam da smo pronašli zvijezdu – kaže Ti Belo.

U ponedjeljak leijpa Oladžumok je potpisala ugovor sa modnom agencijom Few Models.

https://www.instagram.com/p/BBhoXAHBg-5/

(B92)