Vijesti 18.04.2018.

PRODAVALI HEROIN I MARIHUANU Bivši inspektori na slobodi, čekaju novo suđenje

ČITANJE: 1 minuta

Bivši policijski inspektori iz Banjaluke Ognjen Stijak i Srđan Radulović pušteni su iz zatvora, nakon što im je Ustavni sud BiH poništio pravosnažnu presudu kojom su bili osuđeni na pet i deset i po godina zatvora kao pripadnici organizovane grupe koja je prodavala heroin i marihuanu, izjavio je danas advokat Milan Romanić.

“Na slobodu su pušteni juče, nakon što su tri godine proveli u zatvoru. U njihovom slučaju biće organizovano ponovno suđenje”, rekao je Romanić, koji je advokat Radulovića.

Ova odluka je donesena nakon što je Ustavni sud BiH u martu donio doluku da se poništava presuda Raduloviću i Stijaku, jer im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Radulović, Stijak i Marko Kovačević osuđeni su 2015. godine u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora zbog organizovane trgovine drogom i drugih djela, a presudu je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske.

Tada je u presudi navedeno da su osuđeni bili organizovana kriminalna grupa koja je prodavala heroin i marihuanu od 2011. do 2013. godine.

(srpskainfo)