Vijesti 20.01.2023.

Produžen pritvor Banjalučanki koja je osumnjičena da je radnoj koleginici sipala otrov u kafu

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci Nini Ninković (57) iz toga grada koja je osumnjičena da je radnoj kolegici sipala otrov u kafu produžio je pritvor za još dva mjeseca.

Kako navode iz ove pravosudne institucije ona je osumnjičena za krivično djelo ubistvo u pokušaju, a pritvor može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta ove godine, pišu Nezavisne.

Podsjećamo, Ninković je osumnjičena za pokušaj ubistva T.S. iz Banjaluke kojoj je u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje.

Supstanca za koju se sumnja da je osumnjičena Ninkovićeva, radnica Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, sipala u kafu radnoj koleginici, kako su pisali mediji, navjerovatnije su “mravocid” kao i natrijev hipoklorit koji sadrži sredstva za čišćenje, a terete je da je pomenute otrove sipala najmanje tri puta.

Navodno je osumnjičena imala probleme na poslu i žalila se da je trpila pritisak, a  pojavila se sumnja da u posljednje vrijeme sipa nešto u kafu kolegici. Zbog toga su postavljene kamere u kancelariji koje su osumnjičenu snimile kako sipa nešto u kafu S.T. i miješa. Na sreću oštećena nije pretrpjela teže posljedice po zdravlje.

Mediji su pisali i da je Ninkovićeva jedno vrijeme bila načelnica Odjeljenja za osnovno obrazovanje, dok je S. T. zaposlena na mjestu načelnika Sektora za obrazovanje.

“Osumnjičena je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S. materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage”, naveli su tada iz Tužilaštva.

E.M.