Vijesti 10.11.2017.

Produžen pritvor za devet osoba uhapšenih u akciji “Piramida”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki Okružni sud produžio je za još dva mjeseca pritvor za devet od ukupno 17 lica uhapšenih u akciji “Piramida”, koji su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Pritvor je produžen za lica čiji su inicijali M.H, M.P, N.B, Z.Š, M.D, V.Ž, E.B, N.J. i D.M, a trajaće do 10. januara naredne godine, dok su ostala lica puštena da se brane sa slobode, rečeno je Srni u sudu.

U jednomjesečnom pritvoru su bili Muhamed Halilović (39), Dragan Stanišić (33), Milan Piculin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42), Miloš Dulić (36), Dalibor Mačak (36), Julija Halipa (24) i Vedran Žolja (33) iz Banjaluke, te Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48) iz Sanskog Mosta.

U pritvoru su bili i Branko Milivojša (55), Dragomir (26) i Dalibor (46) Živković iz Prijedora, te Zoran Šavija (59) iz Visokog, kao i Ognjen Kokić (35) i Nebojša Janjić (44) iz Istočnog Sarajeva.

Pritvor je produžen za devet lica zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su produžene i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Pritvor je produžen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenosti javnosti.

Osumnjičeni su u prethodnih šest mjeseci vršili nabavku opojnih droga kokain, heroin, marihuanu i spid na području grada Sarajeva i Sanskog Mosta, te su je preprodavali korisnicima na području grada Banjaluka.

(Srna)