Vijesti 23.11.2017.

Produžetak trake za lijevo skretanje sa zapadnog tranzita u ulicu Ranka Šipke

ČITANJE: 1 minuta

Danas su počeli građevinski radovi na produžetku trake za lijevo skretanje sa zapadnog tranzita u Ulicu Ranka Šipke (raskrsnica kod Konzuma). Nova saobraćajna traka za skretanje lijevo će biti dužine oko 120 metara.

-Na ovoj raskrsnici je već duži niz godina prisutan problem nedovoljne dužine ove saobraćajne trake, što dovodi do toga da vozila koja trebaju skrenuti lijevo stoje u traci koja je namjenjena za kretanje pravo, te na taj način blokiraju ona vozila koja namjeravaju ići u pravcu kružnog toka kod Gimanzije. Ovo rezultira stvaranjem kolone, gužvi, čekanjem i po nekoliko ciklusa semafora da se prođe navedena raskrsnica – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zapadni tranzit, odnosno Ulica Krajiških brigada je dio magistralnog puta M-16 koji prolazi kroz područje grada i zbog toga je podijeljena nadležnost između Grada i JP “Putevi RS”. Tako će “Putevi RS” izvesti građevinske radove, a Grad će izmjestiti stubove ulične rasvjete. Grad je finansirao izradu UT uslova i dobijeni su lokacijski, nakon čega je izrađena i revidovana projektna dokumentacija.

U Odjeljenju podsjećaju da je prije nekoliko mjeseci, Grad izgradio saobraćajnu traku za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit, u dužini od 30 m. Nakon izgradnje ove dvije saobraćajne trake, pristupiće se korekciji rada semafora, te će se na ovaj način znatno poboljšati uslovi i način odvijanja saobraćaja na ovoj lokaciji.

-Za očekivati je da se završetkom ovih radova ubrza saobraćaj i smanje gužve na ovoj raskrsnici – ističu u Odjeljenju i apeluju na vozače da za vrijeme izvođenja radova imaju strpljenja i budu dodatno oprezni prilikom prolaska kroz ovu raskrsnicu.