Region 24.12.2020.

PROGANJAO JE TRI GODINE: Sveštenik obljubio maloljetnicu

ČITANJE: 2 minute

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Zoran M. (59) uhapšen je zbog sumnje da je obljubio, a potom proganjao maloljetnicu iz Beograda.

Kako saznajemo, maloljetnica je nakon obljube ostala trudna, a uhapšeni sveštenik ju je proganjao i prijetio joj gotovo tri godine, saznaje Blic.

Bludni sveštenik Zoran M., koji je službenik crkve u opštini Grocka u Beogradu, svoju žrtvu je primijetio kada je 2017. godine bila kod njega na ispovijedi. Nesrećna djevojčica tada je imala svega 15 godina, a on je, kako se sumnja od tada, pa sve do 2019. godine na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu sa njom.

Zoran M. uhapšen je danas u Beogradu zbog krivičnih djela obljuba zloupotrebom položaja i proganjanje, saznaje Blic. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i sutra će biti spoveden na saslušanje kod tužioca.

Bludni sveštenik je krajem novembra 2017. godine prvi put pokušao da iskoristi emotivnu ranjivost djevojčice, koju je otkrio tokom njene ispovijedi u crkvi u kojoj je on bio svešteno lice i njen “duhovnik”. Nakon ispovedi sveštenik je na sve načine pokušavao da zasnuje emotivnu i seksualnu vezu za maloljetnicom.

Međutim, kako saznajemo, Zoran M. tada u svojoj namjeri nije uspio, pa je i tokom cijele naredne, 2018. godine, iskorišćavao djevočicinu emotivnu ranjivost i manipulisao njom. Sredinom prošle godine, tokom vršenja službe i obilaska parohije, sveštenik je došao do kuće u kojoj djevojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloljetnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloljetnicom koju je tada deflorisao.

Djevojčica ostala trudna, on je proganjao

Nakon toga, Zoran M. je sa djevojčicom ušao u emotivnu i seksualnu vezu, nakon čega je, kako saznajemo, maloljetnica ostala trudna.

Nakon što je djevojčica prekinula trudnoću, bludni sveštenik nije htio da joj da mira – od januara do septembra ove godine stalno ju je zvao telefonom i uznemiravao je! Kako saznajemo, on je na djevojčicu vršio pritisak što lično, što preko njenih poznanika. Ni tu se nije zaustavio, nego je maloljetnicu nastavio da proganja. Kako saznajemo, u martu 2020. godine na djevojčicu je nasrnuo fzički i nanio joj povrede!

Bludni sveštenik uhapšen je danas, određen mu je pritvor do 48 sati. Osumnjičeni će sutra, uz krivičnu prijavu, biti predat tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Protiv njega će biti podnijeta prijava Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za proganjanje, saznaje Blic.

(Srpskainfo)

Oznake: obljuba