Vijesti 10.10.2016.

Proglašeni pobjednici m:bloger konkursa

ČITANJE: 4 minute

Banjaluka je ovoga vikenda bila mjesto okupljanja bh. blogera koji su učestvovali na konkursu m:bloger kompanije m:tel. U Muzičkom paviljonu „Petar Kočić“, u subotu 8.10.2016. godine, održana je svečana dodjela nagrada najboljim autorima konkursa koji je bio otvoren tokom jula i avgusta ove godine.

Od pristiglih 60 prijava autora, najboljim od njih proglašena je Ljiljana Šipragić iz Banjaluke, sa svojim blogom ‘Lovily’ (www.lovily.net), koja je na ovom konkursu učestvovala sa tekstom na temu tehnologija. Ona je osvojila nagradu u vrijednosti od 3.000 KM, koja uključuje i jednogodišnju saradnju sa kompanijom m:tel.

„Moj blog je nastao prije dvije godine. Prvobitno, on je nastao od ideje da podijelim neke preporuke za koje sam smatrala da su vrijedne i da bi ljudi voljeli da ih čitaju. Pišem o raznim temama, a za koje smatram da bi bile interesantne čitalačkoj publici“, rekla je Ljiljana Šipragić, naglasivši da biti bloger u BiH nije lako, ali da se stvari u tom smislu mijenjaju, te da se polako počinju probijati brojni blogeri u različitim sferama.

Na pitanje o konkursu m:bloger i prvoj osvojenoj nagradi, ona je rekla: „Zaista sam oduševljena i iznenađena nagradom, jer znam da je u konkursu učestvovalo mnogo dobrih autora. Nagrada je zaista impresivna, i naravno mnogo će mi pomoći u radu. Sav iznos ću utrošiti upravo u nadgradnju svog bloga, jer čvrsto vjerujem da dolaze bolji dani za blogere u BiH“.

Drugo mjesto, nagradu od 2.000 KM i takođe jednogodišnju saradnju sa m:tel-om, osvojio je Robert Dacešin. Blog ovoga autora – ‘Rio priče sa putovanja’ (www.riopricesaputovanja.com), bavi se temama u vezi sa putovanjima, a tekst kojim se prijavio na konkurs iz oblasti je promocije pravih vrijednosti.

„Nagrada koju sam osvojio za mene predstavlja podstrek i znači mi mnogo za budući rad. Moja ideja da pišem blog rodila se iz ljubavi prema putovanjima, a moja želja je bila da pomognem ljudima da putuju što jeftinije, te posjete mjesta koja žele, za što manje novca“, rekao je Robert Dacešin, dodavši da je počeo sa radom na svom blogu bez finansijskih očekivanja, sa željom da pomogne ljudima.

„Moj blog postoji godinu i po dana, a mjesečno ga posjeti oko 40.000 ljudi, što me zaista čini srećnim i ponosnim“, navodi on.

Treće mjesto pripalo je mladom blogeru iz Tuzle, Mateju Divkoviću. Nagrada koju je osvojio za svoj blog ‘The young fashionista’ (http://www.theyoungfashionista.com) i tekst na temu tehnologija, donijele su ovom talentovanom autoru nagradu u vrijednosti od 1.000 KM, te takođe saradnju sa m:tel-om u narednih godinu dana. Njegov blog posvećen je muškoj modi i modnim trendovima, što je, kako sam kaže, rijetko u BiH.

„Moj blog posvećen je muškoj modi, što je u ovoj zemlji rijetko, pa postoji i ta izvjesna nezainteresovanosti javnosti za ovakvu vrstu blogova. Zaista sam oduševljen nagradom, tim više jer sam veoma mlad i moj blog ne traje dugo. Zahvalan sam kompaniji m:tel na pruženoj prilici da budem još bolji u tome što radim, jer će ova nagrada imati veliki uticaj na mene lično kao i na moj budući rad“, nije krio oduševljenje nagrađeni autor Matej Divković.

Takmičenje m:bloger je imalo za cilj podršku blogerskoj zajednici u BiH, odnosno podsticaj blogerima da još ozbiljnije pristupaju pisanju blogova, te svoje ideje i misli podijele sa velikim internet svijetom. Upravo zato im m:tel, pored novčane nagrade, daje mogućnost saradnje u trajanju od godinu dana, i to na način da svoje blogove promovišu i predstave širokoj čitalačkoj publici m:tel-ovog korporativnog bloga, te na taj način steknu nove fanove.

Svečanost dodjele nagrada je bila i prilika da svi prijavljeni blogeri na ovaj konkurs prisustvuju predavanju jednog od najpoznatijih blogera u regionu, Dragana Varagića, koji je ovom prilikom govorio o tome kako napraviti dobar blog, te o mogućnostima zarade od pisanja bloga.

„Kompanija m:tel, kao i mnogo puta do sada, želi da promoviše prave vrijednosti, te da na pravi način pomogne mladim, talentovanim ljudima da uspiju u onome u čemu su najbolji. Veoma smo zadovoljni odzivom blogera na ovaj konkurs, a najboljima nudimo podršku i saradnju i u narednom periodu. Drago nam je što je upravo ovaj događaj mjesto susreta najboljih bh.blogera“, rekla je Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.