Vijesti 08.04.2016.

Proglašeni pobjednici Srpske matematičke olimpijade

ČITANJE: 1 minuta
matematicari
Na svečanosti u Matematičkoj gimnaziji proglašeni su pobjednici jubilarne, desete po redu Srpske matematičke olimpijade, koja se održava uz podršku kompanije NIS.

Veliku Zlatnu statuu “Energije znanja“ osvojio je Igor Medvedev, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda.

Velika Srebrna statua je pripala Nikoli Pavloviću iz gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, dok je Bronzana statua otišla u ruke Alekse Milojevića iz Matematičke gimnazije. Male statue “Energije znanja“ su osvojili Aleksa Konstantinov, Nikola Sadovek i Ognjen Tošić, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Pobjednici Srpske matematičke olimpijade su se ovim plasmanom kvalifikovali za učešće na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja će se u julu ove godine održati u Kini, u Hong Kongu.

Srpska matematička olimpijada je održana 1. i 2. aprila u prostorijama Matematičke gimnazije, u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Svečanoj dodjeli nagrada su prisustvovali prof. dr Vladimir Kostić, predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti, mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, dr Vojislav Andrić, predsjednik Društva matematičara Srbije, dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

(b92)