Vijesti 22.04.2016.

Prognoza za vikend: U subotu pljuskovi, u nedjelju moguć snijeg

ČITANJE: 1 minuta
Kisa
Danas se očekuje prolazno naoblačenje sa juga prema sjeveru zemlje. Lokalno može pasti kratkotrajno malo kiše, uglavnom u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 17 i 23°C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Ujutro slabi pljuskovi na jugu Hercegovine. Od sredine dana pljuskovi se očekuju u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 16 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom.

Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab, ujutro jugo koje će od sredine dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

(Agencije)