Vijesti 05.01.2023.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA REPUBLIKE: Manifestacije u svim gradovima i opštinama

ČITANJE: 2 minute

Centralne manifestacije povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, biće održane u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Prema programu obilježavanja Dana Republike, u nedjelju, 8. januara, u 10 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a u 11 časova na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela “Bosna”.

U 12 časova biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsjednika Republike Srpske položiće cvijeće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Povodom Dana Republike, u 12 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće vijenac na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Milanu Jeliću, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

U 13 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a u 16 časova u Sportskoj dvorani “Borik” biće održana svečana akademija povodom Dana Republike.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18 časova biće upriličen svečani prijem.

U ponedjeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena sveta arhijerejska liturgija u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Povodom Dana Republike, u 12 časova biće položeni vijenci na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik” u Sokocu, a u 14 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu.

U 19 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Peterburga sa predstavom “Želim živjeti”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

U saopštenju se navodi da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obilježen u svim gradovima i opštinama širom Srpske.

(N.M.)