Vijesti 12.01.2016.

Program proslave Pravoslavne nove godine

ČITANJE: 1 minuta
nova godina
Program za doček Nove godine po julijanskom kalendaru počeće 13. januara u 21 čas pred Banskim dvorom i portom Hrama Hrista Spasitelja.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupiće Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar i folklorni ansambl  ANIP “Veselin Masleša”.

Veliki vatromet najaviće dolazak Pravoslavne nove godine, dok će u ponoć početi moleban u Hramu Hrista Spasitelj.

Za doček Pravoslavne nove godine spremne su i sve dežurne službe. Proslavu će obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a biće angažovane i dežurne službe, poput Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, Gradske “Čistoće” i “Elektrodistribucije”.

Ovom prilikom, upućen je apel građanima da za vrijeme praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Podsjećamo da je u toku kampanja pod nazivom “Alkohol + volan=ubitačna kombinacija”, čiji je cilj da promijeni stavove vozača da ne učestvuju u saobraćaju ako su pod uticajem alkohola.  Kampanja se provodi na teritoriji cijele Republike Srpske, a Banjaluka, kao najveći grad Republike Srpske, aktivno se uključila u ovu kampanju.

(Banjaluka.net)