Magazin 17.12.2018.

Program “Snješkova” za 17. i 18. decembar

ČITANJE: 2 minute

Novogodišnja i humanitarna manifestacija Snješkovo otvorena je 16. decembra u 17.00 časova na ulazu za publiku Dječijeg pozorišta RS gdje su mališani uživali u zabavnom programu sa Snješkom Bijelićem, Mašom i Medom, Djedom Mrazom, Svetim Nikolom i horom Vrapčići.

Nakon toga, kao i svake godine, posjetioce je u čarobni sniježni svijet uveo njegov domaćin, Snješko Bijelić, i svima prisutnima darovao po poklončić.

Danas, u 11.00 časova na programu je bila maštaonica sa Jelenom Kojović-Tepić. Mališani su se upoznali sa Trbom i Dugim i uživali u oživljavanju likova iz priče kroz bojanke i pravljenje igračaka u obliku glavnih likova: Trbe, Dugog, Zmaja i Princeze.

Glumica DP RS, Zorana Šuman, u kostimu iz bajke u 13.00 časova pročitaće bajku Cvilidreta na djeci zanimljiv, prikladan i interaktivan način.

Dok u 18.00 časova roditelji imaju priliku da djecu dovedu na druženje sa Snješkom Bijelićem i svima omiljeno oslikavanje lica. Nina Ratković, budući pedagog, u kostimu vilenjeka – pomoćnika Djeda Mraza iscrtavaće magiju zimskih, ali i drugih motiva na dejčijim licima. Boje koje se koriste su isključivo namijenjene za oslikavanje lica, lako se uklanjaju i ne izazivaju iritacije.

Sutra, 18. decembra u 11.00 časova posjetioce očekuje umjetnička radionica sa prof. mr Majom Dodig. Radionica nosi naziv „Čarobne teglice“ a u svakoj od nji,h uz stručno vođenje, mališani će napraviti po jednog snježnog junaka- Snješka Bijelića.

U 13.00 časova, kao i svaki dan, glumica Dječijeg pozorišta RS pročitaće mališanima bajku. U utorak, bajku Hrabri krojač pročitaće glumica Svjetlana Andrić. U kostimu iz jedne od predstava, a u režiji Slobodana Perišića, Svjetlana će najmlađe na zabavan i uzbudljiv način uvesti u svijet ove neobične bajke.

U 18.00 časova, djeca će ponovo na svojim licima nositi najljepše praznične motive, ali i crteže koje oni najviše vole. Sve oslikavanja lica u Snješkovu radiće Nina Ratković, budući pedagog, a da bi, na djeci prijemčiv način i u duhu praznika, uljepšala boravak u Snješkovu, Nina će oslikavati lica u kostimu vilenjeka.

Svaki posjetilac Snješkova dobiće na poklon i slatkiš, dar pokrovitelja manifestacije, predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

Snješkovo je otvoreno svaki dan od 11.00 do 19.00 časova