Vijesti 19.01.2017.

Prohodni svi putevi prvog i drugog prioriteta, ekipe zimske službe danonoćno na terenu

ČITANJE: 1 minuta

Svi putevi prvog i drugog prioriteta, kao i većina trotoara u gradu su očišćeni. Zbog niskih temperatura i stvaranja leda, ekipe zimske službe noćas su preventivno posipale so na saobraćajnice, a jutros su nastavile da čiste puteve trećeg prioriteta, kako je to predviđeno programom rada zimske službe.

Saobraćaj se odvija bez zastoja, u skladu sa zimskim uslovima. Takođe, jutros su svi autobusi javnog prevoza pošli na vrijeme.

V. d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić, naveo je da se posebna pažnja poklanja putevima u višim djelovima grada gdje je snijeg padao najvećim intenzitetom.

– U višim djelovima grada, posebno na području Manjače, od juče se čiste putevi trećeg prioriteta, ali i pravci koji nisu obuhvaćeni programom rada – kaže Sandić.

U centru grada, zimska služba nastavlja sa čišćenjem pješačkih staza, a 80 radnika je angažovano na uklanjanju snijega na pješačkim prelazima, autobuskim stajalištima i prilazima javnim institucijama, dok je zbog održavanja bogojavljenske litije odvezen snijeg ispred Hrama Hrista Spasitelja.