Projekat „Crno vrelo“: Fabrika vode biće završena do septembra

Radovi na izgradnji fabrike vode u okviru kapitalnog projekta „Crno vrelo“, koja bi trebalo da obezbijedi vodu za 20.000 stanovnika sa rubnih dijela Banje Luke i Prijedora, trebalo bi da budu završeni do septembra ove godine, zaključeno je na današnjem sastanku delegacija Banje Luke i Prijedora.

Prema izvještaju iz preduzeća „Hidrokop“, radovi na izgradnji centralnog dijela vodovodnog sistema „Crno vrelo“, su u poodmakloj fazi, te se trenutno izvode radovi na ugradnji elektro i pripadajuće, automatske opreme. Prema trenutnom tempu, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta ili početka septembra ove godine.

Poslije višegodišnje pauze, izgradnja ovog sistema nastavljena je u avgustu prošle godine, nakon što su obezbijeđena finansijska sredstva za izgradnju fabrike vode.

Sa svoje strane, Grad Banja Luka će ove godine obezbijediti dodatnih milion KM, kako bi prvih 5.000 stanovnika iz sela na platou Manjače dobili vodu već tokom ove godine.

– Istovremeno, gradske vlasti su u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kreditna sredstva u iznosu do 10 miliona evra za vodnadbijevanje i kanalizaciju, od čega bi dobar tog novca, ukoliko uđemo u taj aranžman, bio iskorišten za nastavak projekta „Crno vrelo“, koji neminovno iziskuje velika ulaganja i u narednim godinama – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za