Vijesti 02.12.2021.

Projekat “Jačanje pozicije lokalnih zajednica podijeljenih opština u BiH” zajedno realizuju Oštra Luka i Sanski Most

ČITANJE: 1 minuta

Prvi inicijalni sastanak predstavnika Opštine Oštra Luka i Općine Sanski Most na kojem su razmatrani detalji i aktivnosti na pisanju projekta koje će ove dvije susjedne lokalne zajednice realizovati u narednoj godini održan je danas u Oštroj Luci.

Riječ je o projektu koji će biti finansiran sredstvima Vijeća Evrope u iznosu od 6.000 eura. Osnovni cilj projekta jeste da potakne međuopštinsku saradnju, a u fokusu ovog projekta jeste uspostavljanje saradnje u oblasti sporta kroz održavanje sportskih takmičenja i druženja mladih, a što će biti ozvaničeno i posebnim memorandumom o saradnji između opština. Kao jedna od aktivnosti u projektu planirano je i opremanje sportskih dvorana u Oštroj Luci i Sanskom Mostu neophodnom sportskom opremom i rekvizitima.

Prisutni su se usaglasili da nosilac projekta bude Opština Oštra Luka, uz naravno aktivnu ulogu Općine Sanski Most u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti.

Priprema projektne aplikacije bi trebala biti završena do kraja decembra ove godine, a ugovor sa donatorom će biti potpisan do početka februara 2022. godine kada će i početi implementacija projekta.

(A.M.)