Vijesti 26.09.2018.

PROJEKAT OD 150 000 KM Gradska uprava odabrala 57 malih poslova za ljepši i uređeni grad

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava odabrala je 57 tzv. malih projekata mjesnih zajednica, u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM, koji će ove godine biti provedeni na području cijelog grada.

Za male intervencije u prostoru ovogodišnjim budžetom planirano je 150.000 KM, a projekte su predlagali savjeti mjesnih zajednica, u konsultacijama sa građanima.

Nakon okončanog javnog poziva i pregleda dostavljenih projekata, sačinjena je rang-lista najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, kojima se dodjeljuju sredstva u iznosu do 2.500 KM po projektu, a uskoro će biti i pokrenut postupak javne nabavke.

-Prema pozivu, svaka mjesna zajednica je mogla da predloži najviše dva projekta koja se, uglavnom, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice – saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu.

Prema njihovim podacima, mjesne zajednice kandidovale su 60 projekata, a komisija je izabrala njih 57.

Sudeći po rang listi, male intervencije biće izvršene po cijelom gradu. Tako će, između ostalog, na Petrićevcu biti instalirane klupe za odmor i koševi za sportsko igralište, u Zalužanima uređen plato ispred Osnovne škole „Jovan Dučić“, na Starčevici postavljene nove klupe, u Adi adaptirano sportsko igralište, u Novoj varoši nabaljena računarska oprema za mjesnu zajednicu, a u Boriku osvijetljeni pješačkih prelazi.

Spisak izabranih projekata možete pogledati ovdje.