Vijesti 14.09.2016.

Projekat Odmaranje mozga: Kroz vježbe do efikasnijeg učenja

ČITANJE: 1 minuta

Profesor iz Kine Ming Kai Či predstavio je juče školu učenicima mlađih uzrasta i nastavnicima Osnovne škole “Ivo Andrić” projekat “Odmaranje mozga”.

– Kada djeca dugo sjede u klupama mozak im se preoptereti i ne mogu dalje da razmišljaju. Mi ih natjeramo da ustanu naprave pauzu koju iskoriste da aktiviraju svoje tijelo tako što rade vježbe i to traje tri do pet minuta a onda nastavljaju sa učenjem – rekao je Kai Či.

Dodao je da to ne uzurpira njihovo učenje u školi.

– Poslije tih aktivnosti krv im brže dolazi do mozga a samim tim uče brže i bolje – kazao je Kai Či.

Naglasio je da se ovakav model vježbanja radi u više od 40 zemalja.

Djeca su bila oduševljena onim što su vidjela, i uz osmijeh i pomno praćenje prezentacije sa zadovoljstvom uradila sve vježbe koje su vidjeli na video prezentaciji.

– Svidjelo mi se sve što smo radili. Nisam se umorila od vježbi, naprotiv, veoma su mi prijale – rekla je učenica prvog razreda koja se predstavila samo kao Nađa.

Direktor škole Željka Opačić istakla je da je profesor Kai Či stigao na preporuku bratske škole “Ivo Andrić” iz Beograda.

– Cilj projekta je da škola ne bude naporna da se relaksiraju a da bude interesantno da se rasterete i onda nastave sa aktivnostima – kazala je Opačićeva.

(Glas Srpske)