Magazin 06.01.2019.

PROJEKAT UDAS-a Škola crtanja i slikanja za djecu startuje nakon zimskog raspusta

ČITANJE: 1 minuta

Organizacija UDAS će i u ovoj godini organizovati Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta koja bi trebala početi nakon zimskog raspusta  u januaru.

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika ove škole, a koji su nastali lani zainteresovani građani mogu vidjeti u Kulturnom centru UDAS, ulici Sime Miljuša br.2.  do 15. januara svakim radnim danom od devet do 15 časova.

– Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prvom polugodištu u školskoj 2018/2019, je trajala od septembra do decembra 2018. godine i pohađalo je ukupno 47 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 4 do 18 godina –rekli su organizatori.

Napomenuli su da je časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodila Sandra Mičić diplomirana slikarka, koji je polaznicima Škole prezentovala teorijsku i praktičnu nastavu iz crtanja i slikanja.

-U prethodnom semestru polaznici su radili sljedeće teme: portret, reljef, geometrijske elemente, maske, šumski svijet, uticaj mina, mozaik, svijet snova, jesen, ekologija, zoo vrt i mnoge druge – objasnili su organizatori.

Dodali su da su polaznici Škole za novogodšnje praznike uradili 150 novogodišnjih čestitiki koje su dostavljene na adrese javnih institucija i nevladinih organizacija u RS i BiH.

(Srpskainfo)