PROJEKAT UDAS-a Škola crtanja i slikanja za djecu startuje nakon zimskog raspusta

Organizacija UDAS će i u ovoj godini organizovati Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta koja bi trebala početi nakon zimskog raspusta  u januaru.

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika ove škole, a koji su nastali lani zainteresovani građani mogu vidjeti u Kulturnom centru UDAS, ulici Sime Miljuša br.2.  do 15. januara svakim radnim danom od devet do 15 časova.

– Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prvom polugodištu u školskoj 2018/2019, je trajala od septembra do decembra 2018. godine i pohađalo je ukupno 47 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 4 do 18 godina –rekli su organizatori.

Napomenuli su da je časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodila Sandra Mičić diplomirana slikarka, koji je polaznicima Škole prezentovala teorijsku i praktičnu nastavu iz crtanja i slikanja.

-U prethodnom semestru polaznici su radili sljedeće teme: portret, reljef, geometrijske elemente, maske, šumski svijet, uticaj mina, mozaik, svijet snova, jesen, ekologija, zoo vrt i mnoge druge – objasnili su organizatori.

Dodali su da su polaznici Škole za novogodšnje praznike uradili 150 novogodišnjih čestitiki koje su dostavljene na adrese javnih institucija i nevladinih organizacija u RS i BiH.

(Srpskainfo)

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i