Magazin 22.04.2019.

Projekcija digitalno restauriranih filmova u Gradskom pozorištu Jazavac

ČITANJE: 1 minuta

U sklopu projekta “Ponovo radi bioskop” koji će biti održan u okviru manifestacije “Proljeće u Banjaluci” banjalučkoj će publici tokom aprila, maja i juna u Gradskom pozorišti Jazavac biti predstavljeno osam kultnih filmova srpske kinematografije koji su proglašeni za kulturno dobro.

Filmovi koje će biti predstavljeni su:

Maratonci trče počasni krug – srijeda, 24.4. u 20h
Lepota poroka – srijeda, 8.5. u 20h
Varljivo leto ‘68 – srijeda, 15.5. u 20h
Nacionalna klasa – srijeda, 22.5. u 20h
Kad budem mrtav i beo – srijeda, 29.5. u 20h
Miris poljskog cveća
Specijalno vaspitanje
Petrijin venac

Ko to tamo peva

Prvi film koji ćemo prikazati je “Maratonci trče počasni krug” u srijedu, 24.4. u 20h. Specijalni gost na ovoj projekciji biće jedna od glumica koja je igrala u ovom filmu, Jelisaveta Seka Sablić. Nakon projekcije filma biće upriličen i razgovor sa našom velikom glumicom koji će voditi Slađana Zrnić.

Svi filmovi koje ćemo prikazati su digitalno restaurirani tako da će publika imati priliku da ih vidi u novom ruhu. Projekat restauracije pokrenuli su kompanija VIP i Jugoslovenska kinoteka.

Realizacija projekta “Ponovo radi bioskop” podržana je od strane Grada Banjaluka, a filmovi su obezbijeđeni saradnjom sa Generalnim konzulatom Republike Srbije i Centar filmom iz Beograda koji je vlasnik autorskih prava na filmove.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.