Vijesti 26.01.2016.

Projekti zapošljavanja djece poginulih boraca dali rezultate

ČITANJE: 1 minuta
milenko-savanovic-7
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su projekti zapošljavanja djece iz kategorije porodica poginulih boraca, koje realizuje Vlada Srpske posredstvom Zavoda za zapošljavanje, dali zadovoljavajuće rezultate.

Savanović je konstatovao da će ovaj vid zapošljavanja biti prioritet Vlade i Ministarstva i u narednom periodu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Savanović je tokom današnjeg sastanka u Banjaluci delegaciju Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila upoznao i o ciljevima nove Strategije zapošljavanja, koju izrađuje resorno ministarstvo, a koja će, nakon što bude usvojena u Narodnoj skupštini Srpske, poslužiti kao osnov za izradu akcionih i operativnih planova zapošljavanja.

Razgovarano je i o novoj uredbi o stambenom zbrinjavanju koja je u završnoj fazi izrade, a koja će urediti kriterijume za zbrinjavanje boračkih kategorija u budućem periodu.

Tokom sastanka bilo je riječi i o finansiranju nevladinih organizacija koje proističu iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

(Agencije)