Magazin 06.05.2019.

“PROLJEĆE U BANJALUCI”: Topla bajka za najmlađe u Dječijem pozorištu RS

ČITANJE: 1 minuta

U okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci”, Grad Banjaluka u saradnji sa Dječijim pozorištem Republike Srpske poklanja najmlađima dva izvođenja predstave „ŠКRT ŠКRT КRA ČOF!” (Greb, greb, huuu, buć“) Lutkarskog pozorišta iz Ljubljane.

Predstava će igrati u nedjelju, 12. maja sa početkom u 11.00 i 13.00 časova na velikoj sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci uzrasta od tri i više godina, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

„ŠКRT ŠКRT КRA ČOF!” je topla bajka za najmlađe u kojoj se prepliću jaka osjećanja i bogata mašta. Glavni junak ove priče je žabac Džeremi koji ima jedan problem – ne smije da spava. Muči ga misao šta je taj zvuk – greb, greb, huuu, buć! – koji čuje ispod kreveta. Njagov otac pokušava da ga ubijedi da nema čega da se plaši sve dok on sam ne legne na krevet i čuje „greb, greb, huuu, buć!”.

Međutim, kada zajedno izađu iz kuće otkriće da zvuk „greb, greb” dolazi od krtice koja kopa rupu, da se „buć“ čuje kada riba iskače i vraća se u vodu, a da se sa „huuu“ oglašavaju noćne ptice.

Režiser ove lutkarske bajke je Ivana Đilas, vizuelni dizajn, dok kostime i scenografiju potpisuje Barbara Stupica, a u predstavi igraju Brane Vižintin, Aja Кobe, Кaja Кastelac i Blaž Celarec koji je autor i muzike.