Vijesti 06.03.2017.

Proljeće za vikend: Od četvrtka opet toplije vrijeme

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj od četvrtka, 9. marta, uslijediće stabilizacija vremena i rast temperature vazduha koja će u subotu, 11. marta, ponegdje dostići i 20 stepeni Celzijusovih, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Meteorolog Milica Đorđević rekla je da će sutra prije podne kiša zahvatiti većinu krajeva, dok se na planinama očekuju susnježica i snijeg.

Prema njenim riječima, obilnijih padavina biće najprije na jugu, a zatim i u sjevernim i zapadnim krajevima, dok će u istočnim predjelima padavine biti slabije.

Polovinom dana počeće da duva sjeverni vjetar koji će jačati, a u Hercegovini se očekuju povremeni olujni udari.

Temperatura će iznositi od šest do 13 stepeni Celzijusovih.

Oblačno i svježe sa kišom biće i u srijedu, 8. marta, ali će padavine slabiti i sredinom dana očekuje se postepeno razvedravanje i temperatura do 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 9. marta, jutro će biti malo hladnije i moguća je slaba kiša ponegdje na istoku, a tokom dana očekuje se razvedravanje i rast temperature koja će iznositi od šest do 12 stepeni Celzijusovih.

Temperatura će nastaviti da raste i u petak, 10. marta, kada će dostići 16 stepeni Celzijusovih, a u subotu, 11. marta, očekuje se i više sunčanih perioda i 20 stepeni Celzijusovih.

I u nedjelju, 12. marta, biće toplo ali će prije podne postojati mogućnost za prolaznu kišu ponegdje.

(Agencije)