Vijesti 24.03.2017.

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak

ČITANJE: 1 minuta

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada počeće u ponedjeljak, 27. marta i trajaće do 17. aprila ove godine. Akcija će simbolično započeti sadnjom stabla u dvorištu OŠ  “Petar Petrović Njegoš”.

Cilj akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka kao i drugog otpada koji ugrožava našu životnu sredinu, izuzev građevinskog, čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima.

Akcija će biti podijeljena na dva dijela.

U periodu od 27. marta do 6. aprila, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače.
Od 6. do 17. aprila,  akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju  magistralnom putu  Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani Majdan.

Inače, u prošlogodišnjoj proljećnoj akciji, prikupljeno je 347 tona otpada, od čega je 259 tona prikupljeno na gradskom, te 88 tona na području seoskih mjesnih zajednica.

Pozivamo sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju jer – samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist.

Kompletan plan proljećne akcije čišćenja i uređenja grada možete pogledati ovdje.

(unoradio)