Vijesti 15.03.2018.

Prolongiran rok za završetak radova dionice puta prema Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

 Izgradnja kilometra puta za Priječane nije završena do juče, kada je bio predviđeni rok, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Imajući u vidu da u zimskom periodu nije bilo moguće izvoditi radove i uzimajući u obzir nepredviđene radove koji su se pojavili tokom izgradnje vodovoda, rok za završetak radova biće produžen – rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, ali nisu precizirali koliko će taj rok biti prolongiran.

Kazali su da je u prethodnom periodu iskrčeno šiblje i drveće te izgrađen donji sloj puta, odnosno napravljen je široki otkop i izrađen nasip.

– Postavljeno je i 730 metara oborinske kanalizacije i vodovoda, a izgrađena je i javna rasvjeta na cijeloj trasi. Osim toga izgrađen je i jedan dio potpornih zidova – naveli su u pomenutom odjeljenju.

Dodali su da je preostala izgradnja gornjeg sloja puta – ivičnjaci, tampon i asfalt na kolovozu.

– Treba izgraditi trotoare, završiti izgradnju potpornih konstrukcija te 300 metara oborinske kanalizacije i vodovoda – kazali su u odjeljenju.

Izgradnja ovog dijela puta za Priječane je počela u septembru prošle godine i ugovorena vrijednost radova je 759.564 KM.

(Glas Srpske)