Vijesti 13.12.2018.

PROMJENA U CENTRU GRADA Banjaluka će dobiti svoju “Baštu sljezove boje”

ČITANJE: 1 minuta

Naredna, 28. sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 26. decembra, odbornici će razmatrati, između ostalog, prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu, rebalans budžeta za ovu godinu, te prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvoja grada u periodu od 2018-2027. godine. 

Skupština će razmatrati i Regulacioni plan dijela centralnog područja grada, koji je rađen godinu i po.

Prema riječima gradonačelnika Igor Radojičića, centralna zona grada treba doživjeti jednu veliku transformaciju.

-Od stare autobuske stanice preko platoa ispred Muzeja savremene umjetnosti RS do potpune nove vertikale koja se otvara ispred spomenika banu Milosavljeviću pa do bivše zgrade Direkcije za puteve, koja se urbanistički potpuno transformiše i na čemu će se, vjerujem, raditi narednih desetak godina. Biće tu i revitalizacije manjih prostora poput Bašte sljezove boje, dva manja prostora za kulturu i mnogo novih urbanističkih sadržaja, kao što je gradnja solitera što ima u svim velikim modernim gradovima – precizirao je Radojičić.

Gradski parlament će na zasjedanju 26. decembra razmatrati programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje odjeljenja za saobraćaja i puteve i za komunalne poslove za narednu godinu. Tu su i programi razvoja sporta i sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu, kao i godišnji kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Odbornici će razmatrati i prjedloge odluka o taksi prevozu i o izmjeni Odluke o visini boravišne takse. Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice nalazi se i prijedlog programa rada Skupštine Grada za 2019. godinu, te više tačaka iz oblasti prostornog planiranja.

(Srpskainfo)