Sport 27.09.2021.

PROMJENA U RUDARU: Milunović odlazi zbog poslovnih obaveza

ČITANJE: 1 minuta

Darko Milunović se povlači sa mjesta predsjednika Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, ali će ostati uz ovaj klub i u budućnosti.

Ovu odluku treba da potvrdi Skupština kluba koja se očekuje u toku ove ili naredne sedmice, a očekuje se da će ga na ovoj funkciji naslijediti Aleksandar Topić.

Milunović ističe da se povlači zbog poslovnih obaveza.

-Nije bilo lako donijeti ovu odluku. Prešli smo zaista ogroman i uspješan put u proteklom periodu pa je Rudar trenutno stabilan premijerligaš. Ali vođenje premijerligaša zahtijeva maksimalnu posvećenost. Prelazak na novo radno mjesto u Zavodu za statistiku Republike Srpske donosi moje još veće angažovanje u ovom poslu i nisam želio da klub trpi zbog mojih obaveza. Zbog toga je zajednička odluka sa Gradskom upravom i generalnim sponzorom bila da se povučem sa ove funkcije, ali ću i dalje biti uz klub i pomagati koliko to mogu. Postavljen je dobar temelj, sistem u klubu funkcioniše tako da moj odlazak neće uticati na klub. Rudar je napravio sjajan iskorak, mislim da smo po kvalitetnu negdje u sredini i da bi i bodovni saldo bio još uspješniji da smo imali malo sreće i da nismo pojedine duele nepravedno izgubili.  U potpunosti sam zadovoljan svojom saradnjom sa igračkim, stručnim kadrom, kao i sponzorima i gradom, tako da očekujem da ovaj tim nastavi sa dobrim rezultatima i u budućnosti – poručio je Milunović.