Politika 07.05.2018.

PROMJENE U VLADI RS Alen Šeranić novi ministar

ČITANJE: 1 minuta

Novi ministar u Vladi Republike Srpske biće Alen Šeranić, aktuelni šef odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja RS, saznaje Srpskainfo.

Uskoro će biti poznato na čelo kojeg ministarstva u Vladi Srpske Šeranić dolazi.

Kako saznaje Srpskainfo, do kraja mjeseca premijerka Srpske Željka Cvijanović će još jednog ministra zamijeniti mlađim kadrom.

Podsjećanja radi, u upravu „Elektroprivrede RS“ nedavno su uvedena dva mlada izvršna direktora iz redova SNSD od kojih je jedan došao iz premijerkinog kabineta. Riječ je o Darku Milunoviću koji je bio na poziciji savjetnika premijerke. Drugi kadar je Dragoljub Reljić, dosadašnji generalni sekretar Vijeća naroda RS.

Za sada nemam komentara. Hvala vam, rekao je to za “Nezavisne” Alen Šeranić, aktuelni šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, a za kojeg se spekuliše da će biti ministar u Vladi RS.

Šeranić o imenovanju za ministra: Na odmoru sam

“Trenutno sam na odmoru”, naveo je Šeranić, na naš pokušaj da saznamo da li će on zasjesti u ministarsku fotelju i kojim će resorom rukovoditi.

Ko će uskoro biti novi ministar, pitanje je koje se od sinoć nameće, nakon što je procurila informacija da će Željka Cvijanović, premijerka RS, tokom ove sedmice izvršiti prvu kadrovsku promjenu u aktuelnom sazivu Vlade RS.

(Srpskainfo)