Magazin 05.07.2021.

Promocija knjige Borisa Leinera u Banjaluci i Gradišci

ČITANJE: 1 minuta

Promocija knjige “Sve bio je ritam” nekadašnjeg bubnjara legendarne grupe Azra Borisa Leinera biće održana u Banjaluci – bašta K.S.E.T. paba i Gradišci – ljetna scena Zavičajnog muzeja 7. i 8. jula 2021. godine. sa početkom u 20 časova.

Knjiga govori o Azri i Džoniju Štuliću, zajedničkom stvaranju i životu koji je trajao skoro 10 godina ali donosi i do sada neispričane priče o drugim muzičkim velikanima kao što su Josipa Lisac, Darko Rundek….

Sve to napisano autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva lice i naličje života najpopularnijih muzičara novog vala ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Prema riječima autora Borisa Leinera, knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku Boris Leiner je knjigom “Sve bio je ritam” uzburkao muzičke i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželiće da pročitaju sve generacije koje su od polovine sedamdesetih do danas odrastale uz ritmove grupe Azra.

Boris Leiner je umjetničku karijeru započeo kao rock-bubnjar. U istoriju rock””n””rolla

ušao je kao bubnjar Azre te angažmanom u nizu važnih muzičkih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Nosilac je nezvanične titule najbržeg bubnjara bivše Jugoslavije.Zadnjih se godina uz muziku bavi i kiparstvom.

Promocije se organizuju u produkciji agencije Venturo i projekta Bradologija.

(E.M)