Politika 29.11.2021.

PROMOCIJA OPŠTINE LAKTAŠI: Načelnik Bojić na Samitu gradonačelnika Balkana u Istanbulu

ČITANJE: 1 minuta

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić sa svojim saradnicima učestvuje na Samitu gradonačelnika Balkana u Istanbulu.

Organizator događaja je gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, a opština Laktaši i Grad Sarajevo su jedine lokalne zajednice iz BiH koje prisustvuju Samitu, prenosi RTRS.

Pored ovih lokalnih zajednica, Samitu prisustvuju gradonačelnici Beograda, Budimpešte, Atine, Soluna, Podgorice, Splita, Dubrovnika, Tirane, Skoplja, Kotora, Drača, Patrasa, Prizrena, Trikala i nekoliko turskih gradova.

Učešćem na Samitu, opština Laktaši će biti osnivač “Mreže balkanskih gradova B40” čije će djelovanje biti usmjereno na  jačanje dijaloga između gradova osnivača u cilju unapređenja saradnje u polju ekonomije, kulture i inovacija, kao i uspostavljanje novih oblasti saradnje, naročito po pitanju zaštite životne sredine i klimatskih promjena.

Tokom Samita, Bojić će održati bilateralni sastanak sa gradonačelnikom Istanbula, ali i sastanke sa nekoliko gradonačelnika gradova učesnika Samita. Ovi sastanci će biti prilika da se predstave investicioni i turistički potencijali opštine Laktaši, ali i razgovara o mogućem finansiranju kapitalnih infrastrukturnih projekata na području Laktaša.

(N.S)