PROMOCIJA SPORTSKIH AKTIVNOSTI U Banjaluci otvoren Sajam sporta

Prvi Sajam sporta Republike Srpske danas je otvoren u Banjaluci, na Banjalučkom velesajmu, gdje je oko 40 sportskih saveza predstavilo svoj rad i sportive.

“Ponosna sam da smo organizovali prvi Sajam sporta RS. Ministarstvo je željelo da što više djece vidi koje sve vrste sporta imamo i da se što više djece uključi u sport”, rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta RS, koja je otvorila sajam.

Napomenula je da u RS postoji 43 sportska saveza, te preko 1.500 klubova i škola.

“Ponosna sam i da u situaciji kada baš nisu dobri uslovi za razvoj sporta, sport u RS napreduje”, rekla je ona i dodala da to pokazuje i broj klubova i uspjesi sportista.

Današnjem sajmu u Banjaluci, osim domaćih sportista, prisustvuju i Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije, Milan Gurović, proslavljeni košarkaš Srbije, Radoslav Nesterović, slovenački košarkaš, te Nemanja Majdov, aktuelni svjetski prvak u džudou. Okupljeni na sajmu iskoristili su priliku da se fotografišu sa proslavljenim sportistima, te da se oporobaju u nekima od sportova koji su danas predstavljeni.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da se ovim sajmom nastavlja bogat sportski vikend u gradu na Vrbasu, te da je to prilika da se predstave sportski savezi i klubovi i razmjene iskustva.

“Grad Banjaluka, koji je evropski grad sporta, ove godine je vrlo zainteresovan za ovakve događaje, promociju sporta, razvoj sportske infrastrukture”, kazao je Radojičić i dodao da će ove godine biti građene trim staze, teretane u prirodi i nova sportska dvorana.

Podsjetio je na projekat “Sport u škole” za koji je Banjaluka spremna, ali čekaju odobrenje resornog ministarstva, kako bi u osnovnim školama u Banjaluci bili ponuđeni dodatni časovi fizičkog vaspitanja i sportske aktivnosti.

“Cilj je da djeca imaju više aktivnosti i da imaju profesonalno vođenje fizičkog vaspitanja i sportskih aktivnosti i da se time poboljša njihova fizička kondicija, ali i da se klubovima ponudi više potencijalnih sportista”, naglasio je Radojičić.

Tokom današnjeg Sajma sporta na terenima će biti predstavljeni sportski ples, aikido, kik-boks, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, judo, karate, fudbal, gimnastika, jiu jitsu, boks, hrvanje i taekwondo.

GRADSKI ODBOR SNSD BANJA LUKA: Usvojena pravila i procedure za provođenje unutastranačkih izbora

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD Banja Luka na današnjem sastanku usvojilo je pravila i procedure za provođenje unutastranačkih izbora u 97 mjesnih organizacija. Ovo je na svom Twitter profilu objavio predsjednik GO SNSD Banja Luka, Igor Radojičić. Predsjednistvo Gradskog odbora SNSD Banja Luka usvojilo pravila i procedure za provodjenje unutastranackih izbora u 97 mjesnih organizacija. pic.twitter.com/UlKlLgBBhl

HAJKA: Grupa mladića upala u “Manju” u Sarajevu i prijetila radnicima

Ne prestaje hajka na pekaru „Manja“ u Sarajevu i vlasnika kompanije „Krajina Klas“ iz Banjaluke Sašu Trivića. Grupa mladića je ispred ove pekare u Vogošći danas oko 14.30 okačila natpis “Srebrenica, 28. divizija” i prijetila radnicima. Mladići su pozivali na bojkot kupovine proizvoda u ovoj pekari. Kako prenosi hayat.ba policija je intervenisala, uklonila natpis i

DNS optužuje Srpskainfo portal i tvrdi da ostaje vjeran koaliciji sa SNSD

Demokratski narodni savez i dalje ostaje čvrsto na svojim proklamovanim politikama, saradnji sa koalicionim partnerima, prije svega SNSD, svjesni činjenice i potrebe sadašnjeg trenutka, da moramo imati snažnu i jedinstvenu nacionalnu i ekonomsku politiku, kako u Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini. To je saopšteno iz DNS nakon što je SrpskaInfo portal  jutros objavio pismo

ISPUNILI SVE ZAKONSKE USLOVE: “Svjetlost” dobila status specijalne bolnice

Dobijanjem statusa Specijalne bolnice za oftalmologiju “Svjetlost” Banjaluka, sada već bivša Klinika “Svjetlost” postala je usko specijalizovana bolnica koja je ispunila sve zakonske uslove da se na najvišem nivou može baviti oftalmologijom. Bojan Kozomara, direktor Specijalne bolnice za oftalmologiju “Svjetlost” Banjaluka i specijalista oftalmologije, kaže da su pored dobijanja ovog pravnog statusa dobili i vrlo

VIŠKOVIĆ SA RADOJIČIĆEM: Vlada RS će za saobraćajnicu do UKC-a dati 2,5 miliona KM

Vlada RS će finansirati gradnju saobraćajnica prema Univerzitetskom kliničkom centru RS na Paprikovcu sa 2,5 miliona KM. Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera RS Radovana Viškovića, pojedinih ministara u Vladi RS i gradonačelnika Igora Radojičića. – Čuli smo šta Grad planira raditi i u kojoj fazi se nalaze ti projekti te da li su

UKC RS: Direktor Vlado Đajić sa devetočlanim timom stručnjaka iz Srbije

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove ustanove ulaganje u edukaciju zaposlenih, čemu će doprinijeti i današnja posjeta devet stručnjaka iz Srbije, koji će sa ljekarima UKC-a izvesti složene procedure i operativne zahvate iz svojih oblasti. Đajić je istakao značaj posjete eminentnih stručnjaka, ocijenivši da

MOMCI, OBRATITE PAŽNJU Zanimljiva ponuda na “Spotted Banja Luka”

Na Fejsbuk stranici “Spotted Banja Luka” danas je osvanula zanimljiva ponuda. U pitanju je poruka osobe koja traži momka za povremeno druženje i “svakakve igrice”. U objavi se navedeni i specifični zahtjevi, kao i jedna molba. Na ovu objavu mnogi su komentarisali i tražili dodatne detalje ovog “konkursa”. (Srpskainfo)