PROMOCIJA SPORTSKIH AKTIVNOSTI U Banjaluci otvoren Sajam sporta

Prvi Sajam sporta Republike Srpske danas je otvoren u Banjaluci, na Banjalučkom velesajmu, gdje je oko 40 sportskih saveza predstavilo svoj rad i sportive.

“Ponosna sam da smo organizovali prvi Sajam sporta RS. Ministarstvo je željelo da što više djece vidi koje sve vrste sporta imamo i da se što više djece uključi u sport”, rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta RS, koja je otvorila sajam.

Napomenula je da u RS postoji 43 sportska saveza, te preko 1.500 klubova i škola.

“Ponosna sam i da u situaciji kada baš nisu dobri uslovi za razvoj sporta, sport u RS napreduje”, rekla je ona i dodala da to pokazuje i broj klubova i uspjesi sportista.

Današnjem sajmu u Banjaluci, osim domaćih sportista, prisustvuju i Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije, Milan Gurović, proslavljeni košarkaš Srbije, Radoslav Nesterović, slovenački košarkaš, te Nemanja Majdov, aktuelni svjetski prvak u džudou. Okupljeni na sajmu iskoristili su priliku da se fotografišu sa proslavljenim sportistima, te da se oporobaju u nekima od sportova koji su danas predstavljeni.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da se ovim sajmom nastavlja bogat sportski vikend u gradu na Vrbasu, te da je to prilika da se predstave sportski savezi i klubovi i razmjene iskustva.

“Grad Banjaluka, koji je evropski grad sporta, ove godine je vrlo zainteresovan za ovakve događaje, promociju sporta, razvoj sportske infrastrukture”, kazao je Radojičić i dodao da će ove godine biti građene trim staze, teretane u prirodi i nova sportska dvorana.

Podsjetio je na projekat “Sport u škole” za koji je Banjaluka spremna, ali čekaju odobrenje resornog ministarstva, kako bi u osnovnim školama u Banjaluci bili ponuđeni dodatni časovi fizičkog vaspitanja i sportske aktivnosti.

“Cilj je da djeca imaju više aktivnosti i da imaju profesonalno vođenje fizičkog vaspitanja i sportskih aktivnosti i da se time poboljša njihova fizička kondicija, ali i da se klubovima ponudi više potencijalnih sportista”, naglasio je Radojičić.

Tokom današnjeg Sajma sporta na terenima će biti predstavljeni sportski ples, aikido, kik-boks, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stoni tenis, atletika, judo, karate, fudbal, gimnastika, jiu jitsu, boks, hrvanje i taekwondo.

ZA VOKALNE PROFESIONALCE Predavanje na temu “Prevencija i tretman profesionalnog glasa”

U Crvenom salonu Banskog Dvora u Banjaluci u petak, 14. decembra 2018. godine, sa početkom u 19h održaće se stručno predavanje na temu “Prevencija i tretman profesionalnog glasa” čiji je organizator Maja Manojlović, vokalni pedagog, ispred MaMa VOX škole pjevanja, u saradnji sa doktoricom Natašom Golac – Guzina, otorinolaringologom i subspecijalistom fonijatrije.