PROMOCIJA TRANSPARENTNOSTI: Milan Tegeltija objelodanio svoj imovinski karton

Predsjednik VSTS Milan Tegeltija danas je javno objelodanio svoj imovinski karton sa ciljem, kako je naveo, promovisanja transparentnosti nosilaca pravosudnih funkcija u BiH i zaštite integriteta Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Tegeltija je odlučio da izvještaj proširi i podacima o imovini njegovih roditelja, koji inače nisu sastavni dio finansijskog izvještaja koji se podnosi VSTS BiH.

U imovinskom kartonu predsjednika VSTS navodi se da njegovi godišnji prihod po svim osnovama iznosi 91.600 KM, što uključuje platu, naknadu za rad u VSTS, zakupninu i arbitražne naknade. Tegeltija je naveo i da ima kredit za izgradnju kuće kod Sberbanke Banjaluka u iznosu od 180.000 KM, koji ističe 2032. godine, te kreditnu karticu revolving Nova banka sa odobrenim limitom od 20.000 KM.

Takođe, naveo je i da ima kreditnu karticu revolving Sberbanka sa odobrenim limitom 10.000 KM, kao i odobren minus na tekućem računu u iznosu od 6.300 KM.

Predsjednik VSTS navodi da posjeduje poslovni apartman vrijedan 125.000 KM, vikendicu sa zemljištem vrijednu 200.000 KM, kao i ušteđevinu kod Nove Banke u iznosu od 36.182 KM, tekući račun kod Sberbanke u iznosu od 65.000 KM, te automobil “audi A7”, 2011. godište, vrijedan 35.000 KM.

Tegeltija je naveo i imovinu svoje supruge Tijane, koja u svom vlasništvu ima automobil VW Eos 2008. godište, vrijedan 12.000 KM. Naveo je da je supruga zaposlena i da redovno prima platu.

Predsjednik VSTS je objelodanio i imovinu roditelja, oca Vitomira, koji je inače penzionisani profesor fizike i elektrotehnike, te majke Branke, doktorke, koja je vlasnik privatne ginekološke ordinacije još od 1993. godine.

Ističe se da roditelji posjeduju kuću u Banjaluci vrijednu oko 800.000 KM za koju navodi da je stečena 1987. godine, a u kojoj Milan Tegeltija i danas živi. Pored toga, roditelji su i vlasnici stana u Srpcu stečenog 1972. godine, čija vrijednost iznosi oko 50.000 KM.

– Vlasnici su i poslovnog objekta u Srpcu stečenog početkom 2000-ih godina prije stupanja Milana Tegeltije na dužnost u pravosuđu u BiH, a koji je vrijedan 400.000 KM. Dvije vikend kuće sa zemljištem u okolini Srpca stečene početkom 2000 godine, čija vrijednost se procjenjuje na oko 180.000 KM, te automobil vrijedan 5.000 KM – navodi se u finansijskom izvještaju koji je Tegeltija podnio prošle godine VSTS.

Pored finansijskog izvještaja iz prošle godine, Tegeltija je odlučio da objelodani i onaj iz 2018. godine, a koji je identičan ovome.

(Srpskainfo)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.