Vijesti 31.05.2021.

Promovisana ljetna ponuda Crne Gore – cijene nikad niže, ulaz bez testa

ČITANJE: 2 minute

Turistički radnici iz Crne Gore danas su u Banjaluci predstavili ljetnu ponudu i poručili da cijene nikada nisu bile niže, turistički centri spremniji, te da ne treba ni test za ulazak u zemlju.

Promocija je održana na Trgu Krajine u okviru regionalne kampanje Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Podgorica, a u saradnji sa turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Tijana Kotarac iz Turističke organizacije opštine Budva izjavila je novinarima da su spremni da prime sve turiste, prije svega iz regiona.

“Cijene nikad niže, mi nikad uredniji, nikad spremniji, a pretpostavljam turisti nikad raspoloženiji da provedu dobar odmor poslije svega ovoga što nas je snašlo”, rekla je Kotarac.

Prema njenim riječima, temperatura mora već je 21 stepen Celzijusov, za ulazak u Crnu Goru nije potreban nikakav test, svi lokali i kafići rade do ponoći, a muzika se sluša od 20.00 do 23.00 časa.

“U zatvorenim prostorima je potrebna maska, na otvorenom samo ako je u pitanju javno okupljanje ili manifestacija, dok na plažama mobilijar mora imati razmak od dva metra. Crna Gora ima sertifikat `sejf trevels` priznat od Svjetske zdravstvene organizacije kao sigurna destinacija za putovanja”, istakla je Kotarac.

Ona je napomenula da odlični paket aranžmani privlače turiste, te da je u većini hotela za djecu do 12 godina besplatan smještaj, što odgovara porodičnom ljetovanju.

Kotarac je dodala da se očekuje da polovinom ili krajem juna najveći broj hotelskih kapaciteta bude otvoren.

Mirza Krcić iz Turističke organizacije Kotora pozvao je građane Republike Srpske i BiH da ove godine dođu u Crnu Goru i da se opredijele za Kotor, grad sa bogatom kulturom i tradicijom, te kulturno-istorijskim spomenicima.

On je rekao da je Kotor prilika za dobar provod, za porodične ljude i ljude koji žele i da se provedu i imaju miran odmor.

“Imamo 40 malih hotela sa oko 2.000 kreveta i pet hostela sa 500 smještajnih jedinica i oko 5.000 kreveta u privatnom smještaju. Kotor je prepoznat sa malim pontama i plažama za porodične ljude i one koji žele određeni mir”, naveo je Krcić.

On je napomenuo da je ulaz u Crnu Goru bez ikakvih barijera, a da turisti dobiju besplatan pi-si-ar /PCR/ test prilikom povratka, dok u slučaju obolijevanja od kovida 19 imaju besplatno liječenje u Crnoj Gori.

Sara Jovičević iz Turističke organizacije Bar naglasila je da je ova opština jedina na primorju koja ima morsku i jezersku obalu, a nudi i aktivan odmor.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluke Irena Radojević rekla je da je da su građani Srpske i Banjaluke veoma raspoloženi za odlazak u Crnu Goru, kao i prethodnih godina, kao i da Banjaluka tradicionalno ima mnogo toga da ponudi, te da se raduje i očekuje turiste.

(Srna, E.M)