Vijesti 26.11.2020.

Pronađen leš, sumnja se da je motorista koji je sletio u provaliju

ČITANJE: 1 minuta

Skeletni ostaci mlađe muške osobe pronađeni su juče u blizini mjesta Johovica, nadomak Velike Kladuše. Pretpostavlja se kako bi to mogao biti Vanes Žalić (20), mladić koji je 21. augusta ove godine nestao bez traga.

Ovu informaciju potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je rekao kako je policija jučer u poslijepodnevnim satima dobila dojavu od jednog mještanina o pronalasku tijela, prenose Nezavisne.

Prema njegovim riječima, očevidac je uočio tijelo u jednoj provaliji koja se nalazi pored lokalnog puta, a pored njega je bio motocikl.

Šiljdedić je za Nezavisne rekao da je prema prvim informacijama, gotovo sigurno da se radi o nestalom mladiću koji je, najvjerovatnije, s motociklom sletio u duboku provaliju.

“Zanimljivo je kako na ovome mjestu nema telefonskog signala, što je u proteklom periodu otežalo potragu. Ipak, tačne informacije biće poznate nakon što se okonča istraga i utvrde tačne okolnosti cijelog događaja“, kazao je Šiljdedić .

Policija je po prijavi izašla na lice mjesta, a u toku je još uviđaj kojem rukovodi dežurni kantonalni tužitelj.

Kako saznajemo, danas će biti obavljena i obdukcija tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Inače, mladić je poslednji put viđen pomenutog datuma kada se na motociklu odvezao od kuće.

Njegov nestanak je prijavila porodica, a u proteklom periodu organizovano je više akcija pretrage okolnog terena u potrazi za mladićem, ali su sve te aktivnosti bile bezuspješne.

(A.M/Banjaluka.net)