Svijet 10.07.2024.

PRONAĐEN NA GROBLJU: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Britaniji

ČITANJE: 3 minute

Osumnjičeni za trostruko ubistvo samostrelom, Kajl Klifford, pronađen je na groblju nedaleko od svoje kuće u Enfildu, rekao je jedan očevidac, javlja Mirror.

Lokalna majka dvoje dece izjavila je za Mirror da je on pronađen na groblju.

“Naoružana policija je ovde od oko 14.30 danas – zastrašujuće je,” rekla je. “Zadovoljna sam jer su škole u Enfildu bile u blokadi ceo dan i svi posleškolski klubovi su otkazani.”

Naoružani policajci i specijalno obučen pas za pretragu pronašli su 26-godišnjeg osumnjičenog nakon što su popodne pretražili groblje blizu Rendlšem Rouda u Enfildu, severni London.

Kliford je bio predmet velike potrage u oblastima Hertfordšira i severnog Londona nakon što su tri žene pronađene mrtve u svojoj kući u Hertfordširu posle stravičnog napada samostrelom. Žrtve su kasnije identifikovane kao Kerol Hant (61), Hana Hant (28) i Luiz Hant (25) – supruga i ćerke Džona Hanta, komentatora trka za BBC Five Live.

Veruje se da je Hant radio za BBC na trkama u utorak, i navodno se vratio kući da bi otkrio da su njegova supruga i dve ćerke smrtonosno povređene. Policija je pozvana u kuću u Ešlin Klouzu, u severnom Bušiju, blizu Votforda, neposredno pre 19 časova tog dana.

Policajci su stigli na mesto događaja zajedno sa vozilima hitne pomoći – uključujući dva helikoptera hitne pomoći – i zatekli da su tri žene zadobile teške povrede. Tri žene su bile žive kada su pronađene, ali uprkos najboljim naporima paramedika, sve su tragično preminule na licu mesta nedugo zatim.

Kliford (26) iz Enfilda u severnom Londonu bio je predmet velike potrage u oblastima Hertfordšira i severnog Londona, gde policija veruje da se skrivao nakon ubistava. Prema Sky News-u, Kliford je ranije radio kao privatni obezbeđivač.

Dva helikoptera su viđena blizu Klifordove kuće u Enfildu, leteći iznad parka Hilly Fields preko puta njegove rezidencije, dok je obližnja osnovna škola zadržavala učenike u blokadi kao meru predostrožnosti dok se potraga nastavljala.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo opisan je kao “nezreo” bivši vojnik koji je napustio vojsku pre nego što je ubio suprugu i ćerke zvezde BBC-a.

The Sun navodi da je Kliford kratko služio u Oružanim snagama pre napada prošle noći.

Kliford je bio vojnik u Kraljičinoj dragunskoj gardi.

Njegov bivši komandir sa početka njegove karijere rekao je da je osumnjičeni za ubistvo napustio vojsku ubrzo nakon što je završio osnovnu obuku.

“Kliford se pridružio vojsci 2019. godine i bio sam s njim na osnovnoj obuci. Kada se pridružio vojsci, bio je nezreo za svoje godine i imao je određenih problema sa ponašanjem. Borio se da shvati osnovne vojne koncepte, ali je uspeo da dostigne standard potreban za završetak obuke”, rekao je on, prenosi telegraf.rs.

“Čuo sam da je kasnije radio u privatnom obezbeđenju, što bi ukazivalo na to da više nije u vojsci.”