Pronevjeren novac za izgradnju kuće za malenog Dejana Zorića

Odbor za izgradnju kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića kod Novog Grada, danas je prijedorskom Tužilaštvu podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je Mladen Karan, sadašnji dopisnik BN televizije iz Prijedora, pronevjerio oko 14.000 maraka, namijenjenih za izgradnju kuće dječaka kojeg je ostavila majka.

Karan je, kako saznajemo, u javnost plasirao privatni račun na koji su brojni ljudi, u želji da pomognu, uplaćivali novac.

Tešku sudbinu dječaka Dejana čije su suze dirnule region, zloupotrijebio je novinar i sadašnji dopisnik BN televizije iz Prijedora Mladen Karan.

Članovi Odbora za izgradnju kuće za Dejana početkom decembra prošle godine posumnjali su da je Karanov humanitarni rad, kako kažu, sve samo ne human jer su otkrili da je novac trošio u svoju korist. Rezultat svega je podnošenje krivične prijave protiv Karana.

– Mi smo prinuđeni da na ovakav način završimo jedan dio ove priče. Ono što mi prije svega hoćemo da istaknemo jeste da ova priča nije završena. Sama izgradnja kuće za malog Dejana Zorića nije ugrožena, radovi su u toku – izjavio je član Odbora za izgradnju kuće za Dejana Zorića Aleksandar Јanković.

Na zahtjev članova Odbora za izgradnju kuće za dječaka Dejana, Karan je u prethodnom periodu sa svog privatnog računa vratio oko 36.000 maraka. Kako nezvanično saznajemo, Karan je priznao da je ostatak novca potrošio na kocku.

– Okružno javno tužilaštvo će u saradnji sa pripadnicima, odnosno sa Policijskom upravom Prijedor, dalje preduzimati sve potrebne radnje u cilju provjere navoda krivične prijave i sve drugo što bude bilo potrebno da u što kraćem vremenu utvrdimo činjenično stanje i eventualnu odgovornost prijavljenog – izjavio je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović.

Dok je novinar Mladen Karan danas bez komentara, Dejanova baka Stana Zorić kaže da nije ni slutila da će neko ko je bio idejni tvorac humanitarne akcije na kraju prevariti brojne ljude koji su željeli pomoći da Dejan dobije krov nad glavom.

– On je njega vodio najviše za svoj interes. Nije za Dejanov. Imam želju, ako je čovjek, da taj novac vrati tom djetetu – poručila je Dejanova baka.

Јedanaestogodišnji Dejan, kojeg je ostavila majka i živi u nehumanim uslovima, zahvaljujući dobrim ljudima, i dalje sanja svoj san.

– Radujem se puno zato što mi neće biti hladno kao i u staroj kući, imaću sobu za učenje i za igru, kao i moji drugari u školi – rekao je Dejan.

Bez obzira na novonastalu situaciju i nestanak novca, članovi Odbora nastavljaju izgradnju kuće za Dejana. Ubrzanom akcijom ovaj dječak će, bez obzira na neljudske namjere pojedinih, dobiti topli dom.

(RTRS)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.