Propala licitacija “Slateksa”

Niko nije htio da, na prvoj licitaciji, kupi Gerontološki centar “Slateks” iz Slatine. U banjalučki Okružni privredni sud stigli su samo predstavnici Nove banke, kao povjerioca, i radnika. A i njih je, ukupno, bilo dvoje.

Zato je stečajni upravnik, nakon što je sačekao akademskih petnaest minuta ne bi li još ko došao, mogao da uradi samo jedno – da licitaciju proglasi propalom.

“Slijedi druga licitacija na kojoj će biti niža cijena i pokušaj da se unovči imovina. Na drugoj licitaciji imovina će se ponuditi za jednu trećinu procijenjene vrijednosti”, rekao je Vlajko Gurešić, stečajni upravnik gerotološkog centra “Slateks”.

Početna cijena bila je sedam miliona i sedamsto hiljada maraka. Za te pare dobija se šest objekata namjenjenih za hotelski smještaj, građevinsko zemljište, oprema, vozila, ali i umjetničke slike.

Bivši radnik “Slateksa”, Mile Đukić, nije se ni nadao da će prodaja uspjeti iz prve. On, i njegove kolege, njih 21-no, nadaju se da će dobiti svojih 300 hiljada maraka koliko im se duguje za plate.

“Prema meni pojedinačno, oko 15.000 maraka, višeg isplatnog reda negdje oko nekih 4.400 maraka i one plate koje nismo dobili to je negdje 10, 11 hiljada”, rekao je Đukić.

Ukupna potraživanja su oko 11 miliona maraka, a najveći povjerioci su uglavnom banke koje su “Slateksu” isplaćivale kredite. Objekti gerontološkog centra su u odličnom stanju i sve je spremno za rad što im je i najveći adut. Kupcima, čini se, barem zasad, nedovoljno primamljivo. Ili preskupo.

Ni radnici ni povjerioci “Slateksa” danas nisu imali sreće. Stečajni upravnik Vlajko Gurešić se nada da bi se situacija mogla promijeniti u septembru kada planira da organizuje drugu licitaciju. Nada se da bi tada konačno trebala da bude prodana imovina Slateksa.

(atvbl.com)

RASPUST SE BLIŽI, RODITELJI SE PITAJU Šta je sa programom sporta u školama?

Program „Razvoj sporta u školama“ kojim Grad namjerava da unaprijedi nastavu fizičkog vaspitanja za osnovce, još nije počeo mada je po najavama ovaj novi koncept rada trebalo da “zaživi” ovog mjeseca. Roditelji su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju, jer se kažu, inače malo pažnje posvećuje fizičkim aktivnostima, ali s obzirom da se kraj školske godine

NATPIS NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Banjalučani se pitaju “Koliko smo (ne)pismeni?”

Natpis koji je okačen na toboganu, na dječjem igralištu na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci privukao je pažnju mnogobrojnih prolaznika. Građane nije iznenadilo to što je na tobogan stavljeno pismeno upozorenje o zabrani korištenja ove sprave za zabavu najmlađih u Banjaluci, ostali su u čudu nakon što su vidjeli da je zabrana na snazi “dostra”.

JOŠ 16 DANA DO TRKE Banjalučki polumaraton obara sve rekorde

Banjalučki polumaraton prerastao je u jedan od najvažnijih sportskih događaja u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Centralna trka Četvrtog m:tel banjalučkog polumaratona zakazana je za 12. maj 2018. godine, a za razliku od prethodnih, ovogodišnja manifestacija će trajati tri dana. “Nastavljamo trend porasta učesnika, svake godine ima sve više učesnika, ali i trka koje se

IMA POVRIJEĐENIH Sudar četiri automobila u Banjaluci

Dva lica povrijeđena su danas u sudaru četiri automobila u Banjaluci, a ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne pomoći u ovom gradu, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi. Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 16.00 časova na raskrsnici Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i Ulice Vida Nježića. U nezgodi su učestvovali automobil “opel astra”

U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. “Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”,

OTEŽAN SAOBRAĆAJ Sudar tri automobila u Banjaluci

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Vrbanji, a zasad nije poznato da li ima povrijeđenih. Kako je javljaju čitaoci portala “Nezavisnih novina”, u udesu su učestvovala tri vozila na kojima je nastala materijalna šteta. Policija je intervenisala na mjestu događaja, a saobraćaj se odvija otežano, naizmjenično jednom trakom. Više informacija