Proširena Vidovdanska ulica

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi trebalo da utiče na smanjenje zagušenja koja su se javljala u tzv. šicevima- ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Uklonjen je trotoar na desnoj strani saobraćajice, a nova pješačka staza izgrađena je između postojećeg drvoreda, bez uklanjanja stabala.

-Tokom dana biće završeno i iscrtavanje horizontalne signalizacije jer će nova saobraćajnica imati četiri trake za kretanje vozila, što bi trebalo da ubrza saobraćaj na ovoj dionici i spriječi zagušenja – kaže on.

Ovi radovi izvode se u okviru šireg plana, čiji je krajnji cilj formiranje paralele sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dionici od stare zgrade Vlade RS do kružnog toka kod Policijske uprave, koji je trenutno u gradnji.

U Odjeljenju podsjećaju da je nedavno proširena i raskrsnica Juvana Dučića i Vuka Karadžića koja se nalazi u blizini što takođe smanjuje gužve u centralnoj zoni.

-Prema pozitivnim reakcijama vozača može se zaključiti kako ovi, naizgled, manji zahvati doprinose ubrzanju saobraćaja u centralnoj zoni – istakao je Sandić.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog