Politika 02.12.2021.

Proslava Dana Republike počinje 8. januara, završava 10. januara u Brčkom

ČITANJE: 1 minuta

Odbor za proslavu Dana Republike 2022. godine održao je danas prvu sjednicu, kojom je predsjedavala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a utvrđeno je da proslava počinje 8. januara, a završava 10. januara obilježavanjem u Brčko distriktu.

Na sjednici Odbora, održanoj u Palati Republike u Banjaluci, izabran je Odbor za proslavu Dana Republike, usvojen preliminarni prijedlog Programa proslave jubilarne 30. godišnjice Republike Srpske i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

“Članovi Odbora, povodom proslave Dana Republike 2022. godine, utvrdili su da će centralni događaji biti svečani defile na Trgu Krajine i svečana akademija u Sportskoj dvorani `Borik`”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Programom je predviđena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Palati Republike, kao i polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske, Vojničko groblje “Mali Zejtinlik”, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomenik banjalučkim bebama i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Završnica proslave Dana Republike biće u znaku svečanog vatrometa, a na platou ispred Palate Republike, predviđen je nastup Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske, kao i koncerti muzičkih umjetnika iz Republike Srpske i Srbije, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

(Srna, E.M)