Vijesti 24.01.2018.

Prošle godine izdato 669 prekršajnih naloga

ČITANJE: 2 minute

Gradski inspektori u Banjaluci prošle godine su izvršili više od 15.800 kontrola u različitim oblastima inspekcijskog nadzora, te, zbog utvrđenih nepravilnosti, izdali 669 prekršajnih naloga, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove, Janko Kecman.

On kaže da u sastavu Odjeljenja za inspekcijske poslove radi 10 inspekcija i da svaka od njih ima svoje specifičnosti.

Kecman je istakao da će ove godine prioritet biti suzbijanje rada na crno, dok će u oblasti urbanizma i građenja intenzivno kontrolisati upotrebne dozvole jer u gradu postoji jedan broj objekata koji nemaju upotrebnu dozvolu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Riječ je o tridesetak objekata i cilj nam je da omogućimo da u ovoj godini dobiju upotrebnu dozvolu”, rekao je Kecman na današnjoj prezentaciji rezultata rada ovog odjeljenja u prošloj godini.

On je naglasio da u posljednje vrijeme ekološke teme dobijaju primat i da će Odjeljenje raditi na kontroli ispunjenosti ekoloških standarda koji moraju biti zadovoljeni, a koji sada važe u EU.

“Najveći problem, kada je riječ o ekologiji, predstavljaju preduzeća koja, trošeći određene energente, zagađuju životnu sredinu. Osim ovih, možemo pomenuti i probleme koje imamo u oblasti veterine, a to su bolesti životinja koje se periodično javljaju”, naveo je Kecman.

On je dodao da je u toku proces formiranja stočnog groblja na koje bi bile odlagane uginule životinje, navodeći da je to groblje nekada bilo pozicionirano na platou Manjače, ali je zapušteno i sada se nastoji naći nova lokacija.

Kecman je naglasio da gradska inspekcija ne može mnogo toga da uradi bez saradnje sa Republičkim inspektoratom i zbog toga su današnjoj prezentaciji prisustvovali i republički inspektori.

“Pozvali smo i kolege načelnike iz Gradske uprave kako bismo zajednički sagledali probleme i vidjeli šta možemo učiniti da unaprijedimo rad, a sve na dobrobit građana i grada”, rekao je Kecman.